Važiuosiantiems į susitikimą su popiežiumi Kaune traukiniu – svarbus priminimas | Kas vyksta Kaune

Važiuosiantiems į susitikimą su popiežiumi Kaune traukiniu – svarbus priminimas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Lietuvos geležinkeliai“ planuoja, kad susitikti su popiežiumi Pranciškumi Kaune traukiniais važiuos tūkstančiai žmonių. Kad susitvarkytų su didžiuliais srautais, bendrovė griebiasi specialių priemonių.

Rugsėjo 22–23 d. Lietuvoje lankysis popiežius Pranciškus. Kaip nurodoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime, Šventojo Tėvo vizito Vilniuje bei Kaune metu siekiant pervežti norinčius susitikti su popiežiumi bus išnaudoti visi įmonės turimi riedmenys. Dviaukščiuose traukiniuose bus prekiaujama ir sėdimų, ir stovimų vietų bilietais.

„Kviečiame nelaukti ir bilietais pasirūpinti kuo anksčiau, nes į visus reisus bus parduodami tik išankstiniai bilietai, tad traukinio išvykimo dieną bilietų įsigyti nebepavyks“, – įspėja „Lietuvos geležinkeliai“.

Bendrovė pataria, kaip patogiausia iš geležinkelio stoties pasiekti Santakos parką / „Lietuvos geležinkeliai“ nuotr.

Minėtomis dienomis, teigiama pranešime, keliaus tūkstančiai žmonių, planuojami itin dideli keleivių srautai. Kad kelionės tikslas būtų pasiektas sklandžiai, žmonių grupėms rekomenduojama į geležinkelio stotį atvykti likus bent 30 min. iki traukinio išvykimo.

Bilietai bus tikrinami prie traukinio – į transporto priemonę reikėtų lipti drauge su visa keliaujančiųjų grupe, o bilietus tikrinimo metu turėtų pateikti vienas atsakingas asmuo. Bendrovė taip pat skatina užleisti vietą vyresnio amžiaus ar negalią turintiems žmonėms.

[susije_video kurie=””]

Rugsėjo 22-23 d. šalyje viešėsiantis popiežius aplankys Vilnių ir Kauną. Šeštadienį Vilniuje jis lankysis S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, Katedros aikštėje, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po to keliaus į Apaštalinę nunciatūrą.

Sekmadienį popiežius išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, važiuos papamobiliu per Rotušės aikštę, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais. Po to Šventasis Tėvas grįš į sostinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA