Atskleidė gudrybes, kaip greičiau apsipirkti parduotuvėje | Kas vyksta Kaune

Atskleidė gudrybes, kaip greičiau apsipirkti parduotuvėje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Maisto produktų bei kitų prekių pirkimas – neišvengiamas. Vieniems tai yra tikras malonumas, o kitiems – visiška kančia, tačiau dauguma pirkėjų sutinka – norisi sugaišti kuo mažiau laiko. Ekspertai dalinasi patarimais, kaip parduotuvėje apsipirkti greičiau.

Sekite informacines nuorodas

Jeigu esate įpratę apsipirkti vienoje ir toje pačioje parduotuvėje, ko gero, jau puikiai žinote jos išplanavimą ir klaidžioti nebereikia tarp lentynų, ieškant reikiamų ir mėgstamų produktų. Prekių paieška parduotuvėse pirkėjams palengvinama informacinėmis nuorodomis.

Naudokitės savitarnos kasomis

„Šiuo metu savitarnos kasos yra įrengtos ir didžiųjų, ir mažesniųjų Lietuvos miestų ir miestelių parduotuvėse. Tai yra vienas iš labiausiai pasiteisinusių būdų, kuris gerokai sutrumpina apsipirkimo procesą. Pirkėjai, kurie yra išbandę savitarnos kasas prie jų sugrįžta nuolat, o dar neįpratusius jomis naudotis, apmoko mūsų darbuotojai. Savitarnos kasų populiarumas auga“, – didžiausio šalyje prekybos tinklo „Maxima“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė. Atsiskaitymą prie savitarnos kasų pagreitina ir bekontakčių mokėjimo kortelių naudojimas, priduria ji.

Pasak ekspertų, parduotuvėse bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis už pirkinius, kurių kaina siekia iki 25 eurų, atsiskaito beveik kas penktas pirkėjas.

Pirkinius ant kasos konvejerio nedėkite atsitiktine eile

Minėto prekybos tinklo operacijų vadovės teigimu, dėliojant pirkinius ant kasos stalo konvejerio, rekomenduojama juos sudėti tokia tvarka, kaip jie bus dedami į pirkinių maišelį.

„Visų pirma, ant kasos stalo sudėliokite sunkesnius pirkinius – jie guls į maišelio dugną, o tuomet lengvesnius ir trapesnius produktus, kurie bus maišelio viršuje. Tokiu būdu galėsite iškart kasininkui nuskenavus prekes juos susidėti į maišelį ir sugaišite dar mažiau laiko atsiskaitant“, – pataria I. Ščerbavičienė.

Būkite pasiruošę atsiskaityti

Atsiskaitymą paspartinsite, jeigu prie kasos būsite iš anksto pasiruošę atsiskaityti už pirkinius – turėsite išsitraukę piniginę ar mokėjimo kortelę. Taip pat atsiskaitymo procesą pagreitinsite, jeigu nuolaidų kortelę per mokėjimo kortelių skaitytuvą perbrauksite patys, sako ekspertė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA