Kaunietės triumfas pasaulio čempionate: sukūrusi išskirtinį nuotakos įvaizdį pelnė auksą | Kas vyksta Kaune

Kaunietės triumfas pasaulio čempionate: sukūrusi išskirtinį nuotakos įvaizdį pelnė auksą

Organizatorių nuotr.

Pasaulio čempionate „OMC Hairworld Paris 2018 championship“ lietuvė vizažo specialistė Irma Baltrušaitienė sukūrusi išskirtinį nuotakos įvaizdį, nušluostė nosis konkurentėms ir pelnė pirmąją vietą šaliai atveždama aukso medalį.

[galerija kiek=”16″]

Grožio specialistės iš Lietuvos į minėtą pasaulio čempionatą vyko parodyti turimus gebėjimus originaliai ir novatoriškai įgyvendinti idėjas. Nors vizažo meistrės – I. Baltrušaitienė ir Gabrielė Sabaliauskaitė pademonstravo aukštą profesionalumo ir naujausių mados tendencijų lygį, įtikinti teisėjavusius žiuri narius savo darbais kaunietėms pavyko ne iš karto.

Tačiau kitą dieną vykusioje „Creative bridal style“ rungtyje. I. Baltrušaitienė visiems konkursantams nušluostė nosį ir laimėjo I-osios vietos trofėjų.

Tai – jau antrasis šios meistrės aukso medalis, pelnytas tarptautiniu lygiu. 2015-aisiais Paryžiuje ji tapo Europos čempione nuotakos makiažo rungtyje, rašoma pranešime spaudai.

Puikių rezultatų taip pat pasiekė ir jau minėta vizažo meistrė G. Sabaliauskaitė. Jauna moteris pateko į geriausių pasaulio vizažistų dešimtuką (aut. past. abiejų rungčių metu užėmė 8-tąją vietą).

Šiemet į Pasaulio čempionatą vyko ir kirpėja Lidija Ivanovė, kuri savo jėgas čia išbandė pirmą kartą. Meistrė varžėsi kirpėjų rungtyje, vyrų kategorijoje „Fade“. Nors pergalės pelnyti nepavyko, pasak Lidijos, viską pamačius savo akimis kyla dar didesnis noras tobulėti ir išbandyti save dar ne kartą.

Taip pat čempionate dirbo tarptautines atestacijas gavusios mūsų šalies teisėjos: vyrų kirpėjų kategorija – Irena Žinevičienė, moterų kirpėjų kategorija – Daiva Jankauskaitė, estetikos kategorija – Birutė Pajedienė. Kartu su konkursantėmis į čempionatą vyko didelė palaikymo komanda – asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė, Jūratė Krištaponienė, Rūta Zenkovienė, Robertas Sakalauskas, grožio salono „Blic“ ir „Geltonoji akacija“ kolektyvai.

Nepaisant pelnytos lietuvių pergalės, „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos“ prezidentė J. Mačiulienė teisėjų darbą čempionato metu vertina tik patenkinamai.

„Įvedus naują vertinimo sistemą „du plius septyni“ naujai atestuotų ir diplomuotų teisėjų objektyvumu ir kompetencija pradėjau abejoti vos tik juos pamačiau čempionato aikštelėje: vieni jų ėjo ir ieškojo dalyvių veidrodžio numerių, net nežiūrėdami į modelius, kiti – ko gero, atėjo tik nusifotografuoti jiems patikusių darbų. Be to, konkurso rungtys gerokai vėlavo, tad buvo daug sumaišties ir netvarkos. Nors, aišku, be nesklandumų neapsieinama nei vieno renginio metu, su tuo tenka susidurti organizuojant čempionatus ir Lietuvoje. Po jų tenka girdėti įvairias replikas, kas buvo negerai ir ką vertėtų pakeisti, bet juk tik taip ir galima tobulėti, ar ne?“, – svarstė žinovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA