Pasiekti „Via Baltica“ bus sunkiau: dvejus metus rekonstruos svarbią jungtį | Kas vyksta Kaune

Pasiekti „Via Baltica“ bus sunkiau: dvejus metus rekonstruos svarbią jungtį

BNS 2018/09/15 19:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune už 4,9 mln. eurų bus rekonstruojama Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą iki magistralės „Via Baltica“. Pasak Kauno valdžios atstovų, gatvės atnaujinimas pagerins susisiekimą su magistrale.

„Kalvarijos gatvė nėra tik vietinės reikšmės kelias. Ja daug kauniečių naudojasi pasiekdami „Via Baltica“. Todėl poreikis pagerinti šią svarbią jungtį yra visiškai natūralus“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Administracija su konkursą laimėjusia bendrove „Fegda“ rugpjūčio 29 dieną pasirašė sutartį – pagal ją darbus numatoma atlikti per dvejus metus. „Fegda“ darbus siūlė atlikti už 3,98 mln. eurų, o didesnė suma numatyta, jei reikės papildomų darbų.

Rekonstruojant gatvę bus atnaujinta jos danga, įrengti šaligatviai abiejose gatvės pusėse, dviračių takas, naujas apšvietimas, naujas lietaus nuotekų tinklas – šiems darbams rangovo šiuo metu ieško savivaldybės įmonė „Kauno vandenys“.

Kauno savivaldybė yra skelbusi, kad ši Aleksote esanti gatvė, kaip ir kitos šio rajono gatvės, rekonstruojama iš Europos Sąjungos lėšų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA