Aukų daugėja: Kauno klinikose mirė grybais apsinuodijusi moteris | Kas vyksta Kaune

Aukų daugėja: Kauno klinikose mirė grybais apsinuodijusi moteris

BNS 2018/09/14 12:35
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Kauno klinikose mirė, kaip įtariama, grybais apsinuodijusi 79 metų moteris. Prieš keturias dienas į Kauną ji buvo atgabenta iš Raseinių.

Kaip skelbia policija, ketvirtadienio rytą, 7.45 val., Kauno klinikose mirė moteris, ji rugsėjo 9 dieną buvo atvežta iš Raseinių ligoninės dėl galimo apsinuodijimo grybais.

Kauno klinikos platesnės informacijos apie šį apsinuodijimo atvejį neteikia.

Kaip skelbė BNS, pirmadienio naktį, 0.30 val., Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje mirė 71 metų vyras.

Rokiškio rajono gyventojas praeitą ketvirtadienį buvo pristatytas į ligoninę dėl apsinuodijimo grybais.

Skirsto į dvi grupes

Prasidėjus aktyviam grybavimo sezonui, Kauno klinikos žmones skatina atkreipti papildomą dėmesį į apsinuodijimą grybais. Kaip skelbiama ligoninės pranešime, svarbu ne tik rinkti gerai žinomus ir atpažįstamus grybus bei juos tinkamai apdoroti, tačiau ir žinoti, kaip elgtis apsinuodijus ir kokie yra pirmieji apsinuodijimo požymiai.

Gydytojai, gydantis ūmius apsinuodijimus, grybus skirsto į mirtinai pavojingus ir tokius, kurie sukelia lengvesnį apsinuodijimą. Suvalgius grybų, kurie gali sukelti mirtiną apsinuodijimą, pirmieji simptomai išryškėja ne anksčiau nei po 5 val., t. y., pykinimas, vėmimas, viduriavimas.

Svarbu kreiptis kuo greičiau

Pajautus šiuo simptomus, būtina nedelsiant kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą. Tokiose situacijose svarbiausiu faktoriumi tampa laikas – kuo anksčiau pajautus pirmuosius simptomus kreipiamasi į gydymo įstaigą, tuo daugiau šansų, jog gydytojams pavyks išgelbėti žmogaus gyvybę.

Suvalgius ne mirtinai nuodingų grybų, pirmieji apsinuodijimo požymiai kaip pykinimas, vėmimas ir viduriavimas išryškėja nuo 15 minučių iki 2 val. Tokiu atveju taip pat patariama kuo greičiau kreiptis į artimiausią gydymo įstaigą.

Abiem atvejais nepatariama užsiimti savigydos metodais – kuo greičiau pasieksite gydymo įstaigą, tuo geriau medicinos personalas galės suteikti jums reikiamą pagalbą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA