Užkulisių įdomybės: kas dėjosi ant „Žalgirio“ arenos ledo per dailiojo čiuožimo čempionatą? | Kas vyksta Kaune

Užkulisių įdomybės: kas dėjosi ant „Žalgirio“ arenos ledo per dailiojo čiuožimo čempionatą?

A. Ridikaitės nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžusios „Amber Cup“ dailiojo čiuožimo varžybos Lietuvai buvo istorinės. Jau rezgami planai surengti Europos čempionatą. Ant ledo netrūko ne tik įspūdingų pasirodymų, bet ir keistenybių bei įdomių istorijų.

[galerija kiek=”24″]

Praėjusią savaitę Kaune vykusio trečiojo rekordinio susidomėjimo sulaukusio ISU „Grand Prix“ jaunimo varžybų etapo  tiesiogines transliacijas internetu iš viso stebėjo 15 tūkstančių žmonių. Ant Kauno „Žalgirio“ arenos ledo pasirodė čiuožėjai iš 32 pasaulio šalių. Nuo Honkongo iki Pietų Afrikos Respublikos. Daugiausiai čiuožėjų delegavo Rusija, JAV, Kanada ir Lietuva.

Didžiausia renginio žvaigžde tapo rusė Aleksandra Trusova. Į ją krypo viso pasaulio dėmesys – tai buvo pirmasis oficialus jos sezono pasirodymas. 14-metė rusė pateko į istoriją – ji pirmoji pasaulyje atliko keturgubus šuolius. A.Trusovos dominavimas buvo daugiau nei akivaizdus. Iš viso ji surinko 221.44 taškus.

Renginyje būta ir kuriozinių situacijų – iki šiol neaišku, kaip ant ledo per amerikiečio Andrew Torgashevo pasirodymą atsirado kaštonas. Teisėjai tik spėliojo – galbūt kaštonas iškrito iš čiuožėjo kelnių, galbūt kažkas iš žiūrovų jį numetė ant ledo. Tačiau tai nesukliudė amerikiečiui triumfuoti varžybose.

Įdomu, ir tai, jog šiame „Grand Prix“ etape šiemet pirmąkart rusai nesusišlavė visų pergalių. Vyrų varžybose pergalė atiteko jau minėtam amerikiečiui. Varžybų nugalėtojams atiteko išskirtiniai rankų darbo medaliai.

Užkulisiuose taip pat buvo renkamas mylimiausias publikos čiuožėjas ar pora. Ja tapo Deividas Kizala su partnere Mira Polishook.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA