Kauno pareigūnai įspėja: nustatyta sukčiavimo schema, kaip išviliojamos didelės sumos pinigų | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai įspėja: nustatyta sukčiavimo schema, kaip išviliojamos didelės sumos pinigų

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, kuomet panaudojant apgaulės schemą iš įmonių išviliojamos didelės pinigų sumos.

Kaip jau skelbta portale „Kas vyksta Kaune“, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog nuo rugsėjo 10 d. Lietuvoje įsikūrusios įvairios įmonės gauna melagingus elektroninius laiškus, kurių siuntėjai prisistato įmonių direktoriais, prašo pateikti balanso duomenis ir padaryti skubų mokėjimą už neva suteiktas paslaugas.

Prašomos sumos svyruoja nuo 30 iki 50 tūkstančių eurų. Pradžioje laiškai siunčiami iš vieno el. pašto adreso, vėliau kitais elektroninių pašto adresais, kuriuose jau nurodomos konkrečios banko sąskaitos, atidarytos Jungtinėje Karalystėje bei Danijoje. Sąskaitos pateikiamos nevienodos, kiekvienu atveju įmonėms pateikiamas vis kitoks sąskaitos numeris.

Kauno apskr. VPK pareigūnai informuoja, jog laiku kreipiantis į teisėsaugos institucijas ir banko atstovus yra galimybė pervestas lėšas užšaldyti užsienio bankuose. Policijos pareigūnai nuolat bendrauja su bankų atstovais, informuoja juos apie tokias sąskaitas.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ragina įmonių atstovus būti budriais ir gavus tokius melagingus laiškus nedelsiant kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. asmeniui gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA