Spalvingos praeities europarlamentaras siūlo rengti referendumą dėl lito sugrąžinimo | Kas vyksta Kaune

Spalvingos praeities europarlamentaras siūlo rengti referendumą dėl lito sugrąžinimo

Kas vyksta Kaune nuotr.

Europarlamentaras Rolandas Paksas savo asmeniniame portale pasidalijo netikėtu siūlymu. Jo manymu, vietoje dvigubos pilietybės, referendumu verčiau paklausti tautos, ar reikia susigrąžinti nacionalinę valiutą.

„Piliečių tiesioginį dalyvavimą sprendžiant pamatinius valstybės gyvenimo klausimus suprantu kaip neatsiejamą ir svarbiausią demokratijos sąlygą, Tautos aukščiausios suverenios galios išraišką“, – teigiamą požiūrį į aktualių klausimų sprendimą referendumu apskritai iš pradžių įtvirtina R. Paksas.

Visgi jis kritiškai žvelgia į šiuo metu Lietuvos viešojoje erdvėje narstomą dvigubos pilietybės referendumo klausimą. Esą tokios apklausos rengimas visuomenei užmestų atsakomybę už sprendimą, kurio motyvai painūs, o pasekmės sunkiai numatomos.

„Tautos referendumui jokiu būdu negali būti keliamas dvigubos pilietybės įteisinimo klausimas, kuris dirbtinai yra susietas su nacionalinės pilietybės išsaugojimu emigracijoje, o iš tiesų gali tapti „Trojos“ arkliu galutiniam mūsų tautinės tapatybės sunaikinimui, – dėsto politikas.

– Manyčiau, kur kas prasmingiau būtų surengti Tautos referendumą dėl nacionalinės valiutos lito sugrąžinimo. Tai tikrai būtų geriausias būdas palikti neperskaičiuotas prekių ir paslaugų kainas, kurių dydžiai visiškai sutaptų su dabartiniais, o tariamiems ekonomistams, tvirtinusiems, jog Lietuvoje įvedus eurą niekas nepabrangs, išsivaduoti iš melo tikrovės.“

Pagal LR Konstituciją, referendumu sprendžiami svarbiausi valstybės ir tautos gyvenimo klausimai. Referendumas gali būti skelbiamas Seimo iniciatyva arba ne mažiau nei 300 tūkst. balsavimo teisę turinčių piliečių reikalavimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA