„Rudens sambarių“ šventėje Raudondvaryje šiupinį pilstė vokiečiai, japonai ir lietuviai | Kas vyksta Kaune

„Rudens sambarių“ šventėje Raudondvaryje šiupinį pilstė vokiečiai, japonai ir lietuviai

Savaitgalį Raudondvario dvaro parke vyko tradicinė Kauno rajono bendruomenės šventė „Rudens sambariai 2018“. Nors „Rudens sambariai“ yra visos bendruomenės šventė, tačiau daugiausia dėmesio joje skiriama žemdirbiams. Visos 25 rajono seniūnijos, kultūros centrai stengėsi kuo išradingiau pristatyti šių metų derlių ir savo krašto privalumus.

Vilkijos krašto atstovai šeštadienį svečiams siūlė pirkti rankdarbių, o Liučiūnų lėlių teatro „Žibinčius“ personažais kvietė užeiti į kiemelį. Raudondvario, Kulautuvos ir Batniavos atstovai pakvietė į Kurorto arbatinę, kur buvo galima ne tik pasivaišinti, bet ir nusifotografuoti su stilingai apsirengusiomis damomis.

Karmėlavos, Domeikavos ir Neveronių seniūnijų komandos įrengė tikrą cepelinų gaminimo fabrikėlį. Skusti bulves ir minkyti tešlą sėdo ir meras Valerijus Makūnas. „Dabar būsiu įgijęs papildomą profesiją“, – juokavo meras.

Administracijos direktorius Antanas Nesteckis su vicemeru Jonu Gursku ragavo Vandžiogalos ūkininkų išrūkytų lašinių, o direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius Pažėrų ūkio sūrių. „Tai patys skaniausi sūriai. Ir palyginti nebrangūs“, – tvirtino vyras.

„Rudens sambarių“ globėjo mero V. Makūno vaišes šiemet padėjo ruošti Kauno rajono partneriai, Vokietijos Bergštrasės regiono Fyrnheimo virėjų klubo „Linksmieji šaukštai“ nariai – šventės dalyviai buvo vaišinami tiršta Heseno bulvių sriuba.

Į Raudondvarį atvyko ir 30 choro dainininkų iš Japonijos, kuriems vadovavo Japonijos chorų asociacijos prezidentas Shinuke Kishi. Japonai liko sužavėti lietuviškomis tradicijomis ir taip pat prisidėjo prie maisto dalijimo akcijos.

Renginyje pagerbti gražiausios Kauno rajono sodybos konkurso laureatai ir aktyviausios rajono bendruomenės, vyko teatralizuotas „kermošius“, kūrybinės dirbtuvės, liaudiški žaidimai.

Parke pastatytoje scenoje koncertavo Garliavos tautinių šokių kolektyvas „Ąžuolas“, Raudondvario kultūros centro jaunių liaudiškų šokių kolektyvas „Vėjo malūnėlis“, Batniavos vaikų kapela „Karklynėlis“, Rokų laisvalaikio salės liaudiškos muzikos ansamblis, kiti kolektyvai. Vėliau nugriaudėjo ansamblio „Jonis“ ir atlikėjo Edmundo Kučinsko koncertas.

Gražiausiai tvarkomos sodybos kategorijoje Kauno rajono mero padėka ir specialiu prizu šiemet apdovanoti Rūta ir Albertas Aleknavičiai iš Vilkijos apylinkių seniūnijos.

Gražiausiai tvarkomo gyvenamojo namo sklypo kategorijoje pirma vieta skirta Editai Keblikienei iš Kačerginės seniūnijos, antra – Danguolei ir Arūnui Januševičiams iš Neveronių. Už grožio puoselėjimą meras taip pat dėkojo Birutei ir Virgilijui Limboms iš Lapių.

Už aktyvų dalyvavimą bendruomenės veikloje padėkos įteiktos Arūnui Aurylai (Užliedžių sen.), Romui Ruibiui (Vandžiogalos sen.), Linai Rimienei (Samylų sen.), Laimutei Butkienei (Domeikavos sen.), Audriui Sasnauskui (Babtų sen.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA