Parlamentas renkasi į rudens sesiją: tvirtins kitų metų biudžetą | Kas vyksta Kaune

Parlamentas renkasi į rudens sesiją: tvirtins kitų metų biudžetą

BNS 2018/09/10 10:05
DELFI nuotr.

Pirmadienį Seimas pradeda rudens sesiją, pagrindiniai jos akcentai bus kitų metų biudžeto tvirtinimas, referendumo dėl dvigubos pilietybės paskelbimas, naujas tyrimas dėl neteisėto poveikio politikams.

Pirmadienį prasidedanti penktoji eilinė sesija žymi ir šios Seimo kadencijos vidurį.

Sesijos darbų programos projekte išskirta dešimt prioritetų: kitų metų biudžetų tvirtinimas, socialinės atskirties mažinimas, demografijos, migracijos ir integracijos 2018–2030 metų strategijos priėmimas, neįgaliųjų integracija ir paramos jiems užtikrinimas, sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas, aukštųjų mokyklų valdymo bei studijų finansavimo modelio tobulinimas, vietos savivaldos ir bendruomenių stiprinimas, valstybės energetikos ir transporto sektoriaus efektyvinimas, korupcijos mažinimas, valstybės gynybos užtikrinimas.

Šią sesiją valdantieji taip pat planuoja pradėti naują parlamentinį tyrimą dėl įtakos politikams, tarnautojams ir politiniams procesams. Specialiajai komisijai norima pavesti ištirti 2008 – 2016 metais galbūt darytą įtaką rinkimų eigai, koalicijų formavimui, partijų finansavimui, teisėkūros procesui, valstybės tarnautojų skyrimui.

Pagal sumanymą, šis tyrimas turėtų trukti iki kitų metų gegužės. 2019 metų gegužę Lietuvoje vyks prezidento ir Europos Parlamento rinkimai.

Iš viso rudens sesijos darbų programos projekte įrašyta apie 600 teisės aktų projektų be lydimųjų dokumentų. Planuojama surengti apie 50 plenarinių posėdžių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA