Fiksuoja skaitytojai: prasidėjus rudeniui Kauną užtvindė šiukšlės | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: prasidėjus rudeniui Kauną užtvindė šiukšlės

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Didžiojoje dalyje Kauno mikrorajonų įrengti pusiau požeminiai atliekų konteineriai gyventojams sukelia didelių iššūkių. Šiems itin greitai persipildant, teršiamos ne tik teritorijos, bet ir oras, kurio gūsiai plačiai paskelidžia nuo atliekų susidarantį dvoką.

Kaunietį Luką pirmadienio rytą pašiurpino vaizdas, išvystas prie Kuršių gatvės 50 numeriu pažymėto namo. „Ar tai – normalu? Gyvename XXI amžiuje, o nesugeba net šiūkšlių sutvarkyti. Pinigus mokame, bet akiai „malonius“ vaizdus tenka dažnai pamatyti. Kodėl savivaldybė nesidomi savo miesto tvarka šioje vietoje? Tikrai galima kažką pakeisti, kad to neliktų. Gėda dabar būtų ir kokio svečio iš kito miesto sulaukti“, – piktinasi portalo skaitytojas.

Kaunietė Ramintai kliūna ne tik prišiukšlinta aplinka, bet ir atliekų skleidžiamas kvapas. „Naujieji konteineriai taip dvokia, kad šiukšlių išnešimas tampa dideliu iššūkiu. Senieji atliekų konteineriai net vasarą neskeisdavo tokios smarvės“, – sako moteris.

Perpildyta šunų ekskrementų dėžutė / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Pastaroji problema nėra vienintelė kamuojanti gyventojų akis ir nosis. Žilvinas sako, jog vykstant nuolatinei kovai dėl šunų ekskrementų surinkimo, paisantys pastarojo nurodymo pakliūna į spąstus. Pasak kauniečio, jau antra savaitė Gaižiūnų ir S.Raštikio g, sankirtoje esanti augintinių ekskrementų dėžutė – perpildyta, o ištuštinti jos, regis, niekas neketina.

„Aplink nuosavų namų kvartalas, vietų, kur vedžioti šunis, aplink nėra labai daug. Tačiau visada pavyzdingai surenku augintinio išmatas. Bėda ta, jog nėra kur išmesti. O gal reikėtų nešiotis maišiuką su savimi? Nenuostabu, kad daugėja aplink paliktų „bombų“, – kritikos negaili jis.

Apie portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie skaitytojus neraminančias dilemas teiravosi bendrovės „Kauno švara“ atstovų. Kai sulauksime jų atsakymo įvardytais klausimais, informaciją papildysime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA