Kaune – jaunatviškiausias metų savaitgalis | Kas vyksta Kaune

Kaune – jaunatviškiausias metų savaitgalis

Organizatorių nuotr.

Jau tradicija tapusios Kauno jaunimo dienos su dar didesniu energijos užtaisu rugsėjo 14–15 dienomis sugrįžta į miesto erdves. Studentai ir likęs jaunimas šiomis dienomis neišsivažinės ir liks Kaune, o numatoma programa ragina pasiruošti tokiam savaitgaliui, kokio Kaune seniai neteko matyti.

Nuo dronų iki virtualios realybės

Jaunimo dienų pradžią skelbs neįprastas renginys – rugsėjo 14 dieną 15 val. Nepriklausomybės aikštėje miestiečių ir Kauno svečių lauks charizmatiškųjų DJ Šikšna, DJ Voronenko ir DJ Áres pasirodymai.

Šeštadienio rytą praleisti sportiškai pasiūlys treniruočių projektas „Judėk sveikai“, kasmet pritraukiantis šimtus sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių kauniečių. Rugsėjo 15 dieną 10 val. pasportuoti jis kvies visus aktyvaus laisvalaikio entuziastus.

Šeštadienį pasinerti į jaunatvišką šurmulį padės unikalios veiklos, pristatomos profesionalų. Kartu su ,,V-R Shop“ galėsite patekti į virtualių žaidimų sūkurį, žiūrėti įvairius edukacinius, pramoginius filmukus ar tiesiog stebėti besilinksminančius draugus. Su ,,Game on“ komanda e-sporto mėgėjai galės įsilieti į FIFA žaidimo šou, o geriausius žaidimo įgūdžius pademonstravę kauniečiai su profesionalais kausis dėl čempiono titulo. Pažadinti savyje piloto gyslelę padės ,,Drone academy“, kurie surengs dar nematytas dronų lenktynes, o pabėgimo kambario ,,Break free“ komanda pristatys savo naujieną – pabėgimo kambarį, sutalpintą vienoje dėžėje. Kauno techninės kūrybos centras rengs atviras fotosesijas, o tatuiruočių meistrai leis prisiliesti prie pačio tikriausio tatuiruotės gimimo proceso.

Jaunimo dienų vizualas

Sudrebins koncertas

Tiesa, šiemet Jaunimo dienos – ypatingos. Jaunatviškiausią metų savaitgalį papildys kultūros erdvė, kurioje bus įmanoma ne tik sutikti spektaklių personažų, įsilieti į diskusijas apie ekologiją, bet ir sudalyvauti filmų peržiūroje ar piligriminėje pojūčių kelionėje.

Rugsėjo 15-osios vakarą vyks Kauno jaunimo apdovanojimai. Tai ypatinga miesto tradicija, kuri padeda augti jauniems žmonėms. Šiemet jaunuoliai buvo nominuoti aštuoniose kategorijose: „Metų savanoris“, „Metų Kauno jaunimo ambasadoriaus“, „Metų“ iniciatyva“, „Metų jaunimo komanda“, „Metų jaunimui draugiškas verslas“, „Metų moksleivis“, „Metų studentas“ bei „Metų jaunimo lyderis“.

Šventė vainikuos koncertas, kuriame pasirodys alternatyvios elektroninės POP muzikos grupė Junior A, rokeriai ,,Wolfsome“ bei hiphopo grupė ,,Despotin‘ FAM“.

Šiemet prie Jaunimo dienų prisijungs ir antrus metus iš eilės rengiamas atviros kultūros festivalis „Kaunas opener“.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA