Kauno gatvėmis ir takais stūmė netikėčiausius vežimėlius | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėmis ir takais stūmė netikėčiausius vežimėlius

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį iš S. Daukanto gatvės į Nemuno salą pajudėjo spalvingas būrys kaip reikiant „patobulintų“ vaikiškų vežimėlių – pirmą kartą Kaune surengtas vežimėlių paradas. Akis čia tikrai buvo, kur paganyti, o išradingiausių vaikiškų transporto priemonių kūrėjai sulaukė ir puikių prizų.

„Renginys išties buvo įspūdingas. Užregistruota apie 150 vežimėlių – tėveliai labai atsakingai, kūrybiškai pažiūrėjo į namų užduotį ypatingai padabinti vežimėlį, ne tik sudalyvauti parade, bet ir ateiti su modifikuotais, papuoštais vežimėliais“, – „Kas vyksta Kaune“ pasakojo paradą organizavusių judėjimų „Mamos kartu“ ir „Mamos sportuoja kartu“ iniciatorė Dovilė Dilienė, vystanti šiuos projektus su Aiste Jurgutiene.

Didžioji dalis vežimėlių, pasak aktyvios moters, buvo pakeisti neatpažįstamai – virto net futbolo aikštėmis, oro balionais, boružėlių šeimynomis: „Pamatėme daugybę fantastiškų idėjų.“

Garbinga komisija, kurią sudarė radijo laidų, renginių vedėjas Andrius Janušauskas ir „Two makes six“ tinklaraštininkė, vaikų stilistė Ieva Arnauskienė, išrinko pačius išradingiausius vežimėlius, kurių autoriai buvo apdovanoti prizai.

Įdomiausiu pripažintas Kukenų šeimos vežimėlis, paverstas buldozeriu su užrašu „Kaunas tvarkosi“, spalvingiausia – boružių šeimyna, kurią sudarė mama Renata Kazlauskienė su dukra Elija ir sūnumi Emiliu), išskirtiniausiu tapo Grinevičių karininkų šeimos, užsimaskavusios kamufliažu, vežimėlis. Temą jie pasirinko neatsitiktinai – šeimos galva dirba Lietuvos krašto apsaugoje. Šeimoms įteikti „Mamuko“ košių, gaminamų iš ekologiškų, kūdikių mitybai tinkančių grūdų, įsteigti prizai – košių rinkiniai mažyliui.

Kūrybiškiausiais paskelbtas Viktorijos Gedutienės su sūnumi Gelviu vežimėlis, paverstas įspūdingu oro balionu. Kai pasakojo laureatai, pasiruošimas truko tris paras – viskas buvo apgalvota iki detalių. Oro baliono „pilotai“ laimėjo 100 eurų vertės „Happeak“ įsteigtą kuponą jaukiai paprastiems drabužiams šeimai įsigyti.

Įspūdingiausiu tapo Sandros Brazauskienės su sūnumi Pijumi vežimėlis, transformuotas į futbolo aikštelę, mat šeimos tėtis yra futbolininkas – ant vežimėlio net buvo sukabinti tėčio medaliai. Smagiam futbolininkų sąstatui įteiktas šeimų sveikata besirūpinančios „Antėja laboratorijos“ įsteigtas MIDI profilaktinis ištyrimas visai šeimai.

Galiausiai, linksmiausio vežimėlio nominacijoje triumfavo Butrimų šeimyna, kuri savo vežimėlį pavertė vonia, o joje sau smagiai pliuškenosi mažasis Adomas. Idėja buvo apgalvota iki mažiausių smulkmenų: širdelės formos kempinė, skalbinių virvė su segtukais, „veikiantis“ dušas ir kaipgi be tėčio Manto Butrimo su įspūdingu rožiniu chalatu!

Išsimaudyti vežimėlyje nusprendusią šeimą bendrovė „Tututis“ apdovanojo kompaktiškai susilankstančiu, erdviu bei manevringa važiuokle pasižyminčiu sportiniu vežimėlis „Tutis Sport“. Visi parado dalyviai taip pat gavo dovanų nuo „Mamuko“ košės.

„Tikimės, kad renginys taps kasmetiniu ir po truputį jau organizuojame didžiulį kitų metų vežimėlių paradą. Šis paradas, kita vertus – tik viena mūsų judėjimo iniciatyvų, – kalbėjo D. Dilienė.

– „Mamos kartu“ – judėjimas, vienijantis mamas, kurios su vežimėliais ir savo atžalomis sportuoja Kauno parkuose, eina į įvairias degustacijas, išbando miesto kavines, vykdomi seminarai, edukaciniai užsiėmimai.“

D. Dilienė ir A. Jurgutienė yra išskirtino Kauno judėjimo iniciatorės, Aistė taip pat – mamų su vežimėliais trenerė. Tuo tarpu užsibaigus vežimėlių paradui Nemuno saloje sekmadienį šurmuliavo šeimų sporto šventė. Daugiau apie ją skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA