Nemuno saloje bruzdėjo populiarūs atlikėjai ir šauniausios giminės | Kas vyksta Kaune

Nemuno saloje bruzdėjo populiarūs atlikėjai ir šauniausios giminės

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Nemuno saloje pirmą kartą įvyko Lietuvos Giminių festivalis, kuris tapo proga susiburti artimiesiems vienoje vietoje. Atviras, nemokamas, giminėms, didelėms ir mažoms šeimoms, bendruomenėms skirtas renginys sulaukė įvairaus amžiaus, skirtingų kartų lietuvių iš visos šalies ir užsienio.

Kaip pranešime nurodė Kauno miesto savivaldybė, Giminių festivalyje pasirodė skirtingo amžiaus žmonių mėgstami lietuvių atlikėjai – „Rondo“, Vytautas Šiškauskas, „Biplan“, Katažina, „Pop ladies“ bei kiti. Šiuo metu šventės dalyvius linksmina Donatas Montvydas.

Festivalyje taip pat vyko Giminių protų kovos su Robertu Petrausku, vaikams pasirodymą surengė Kakė Makė, čia veikia jos vardo batutų parkas, vyksta pramoginės ir sportinės varžybos, skirtos tiek šeimoms, tiek giminėms.

Festivalis kvietė dalyvauti Giminės rinkimuose – dalyviu kiekvienas, nusprendęs tapti rinkimų dalimi, projekto puslapyje turėjo įkelti savo giminės nuotrauką arba herbą ir trumpai pristatyti, kuo jo giminė ypatinga, kokia jos istorija ir pasiekimai.

Rinkimuose dalyvavo per 20 lietuvių giminių – laurus nuskynė Aleksų šeima iš Vilkaviškio, sulaukus virš 10 tūkst. palaikymo balsų. Ši giminė šeštadienį apdovanota didžiojoje festivalio scenoje. Aleksai gavo galimybę „Volfas Engelman Studijoje“ išsivirti savo giminės gėrimą ir gaus 1000 eurų vertės dovanų čekį apsipirkti viename prekybos tinklų.

Antri rinkimuose liko Pranckevičiai iš Lazdijų, surinkę 7636 balsus, o trečią vietą užėmė Varpiotai iš Jonavos, už kuriuos atiduoti 6306 balsai.

Renginyje sulaukta ir į kitas šalis gyventi iškeliavusių tautiečių. Vienas iš festivalio iniciatorių „Volfas Engelman“ vadovas Marius Horbačiauskas sakė Giminių festivalį vertinantis kaip teisingą ambiciją Kaune sukurti naują tradiciją – didžiulį kasmetinį miesto renginį, kuris suburtų žmones, jų gimines iš visos Lietuvos ir išsibarsčiusius užsienyje.

„Vilnius turi Kaziuko mugę, Klaipėda turi Jūros šventę, tad palaikome idėją, kad Kaunui, esančiam Lietuvos širdyje, šalies centre, reikia turėti savo šventę ir kad tai yra gera lokacija burti giminaičius, su kuriais, galbūt, per retai susitinkame“, – kalbėjo M. Horbačiauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA