Atostogos apkarto: kauniečiai nuo penktadienio vakaro įstrigę Antalijos oro uoste | Kas vyksta Kaune

Atostogos apkarto: kauniečiai nuo penktadienio vakaro įstrigę Antalijos oro uoste

Skaitytojų nuotr.

Turkijoje atostogavę lietuviai, tarp kurių – bent keliolika kauniečių, penktadienio vakarą jau turėję praverti savo namų duris, ant kietų Antalijos oro uosto grindų tebelaukia, kol sės į lėktuvą. Sugedus užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvui, skrydis daugiau kaip 100 žmonių nusikėlė daugiau kaip parą.

[galerija kiek=”4″]

„Antalijos oro uoste nuo vakar vakaro lietuviai priversti be vandens, miego ir patogumų laukti lėktuvo, nes jų reiso orlaivis sugedo“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė Kristina. Lėktuvas iš Antalijos į Vilnių turėjo kilti penktadienį, 18.50 val.

Pasak moters, skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ žmonėms neatsako, kodėl jie buvo išlaipinti iš savo reiso lėktuvo ir kodėl skrydis tiesiog atšauktas, o ne nukeltas konkrečiai valandai.

„Naktį pagyvenusius žmones ir vaikus išvežė į viešbutį, o kitiems tiesiog pasakė – viešbučio nebus. Vandens atnešė vieną kartą, 3 val. nakties, daugiau neduoda ir tiksliai nepasako, kas bus toliau“, – aiškino kaunietė.

Moteris nurodė, kad oro uoste įstrigę jos draugai, apie 10 kauniečių – vienai moteriai yra sužalota koja. Kristina pažymėjo, kad prie vartų laukiantys žmonės bando aiškintis, kas vyksta, tačiau informacija neužtikrinta. „Sako, kad artimiausias skrydis bus 22 val. Ir tai neaišku“, – kalbėjo ji.

Ilgas laukimas kai kuriems kelia dar daugiau nepatogumų – viena kaunietė susižeidusi / Skaitytojų nuotr.

Kaunietė pridūrė, kad visai neseniai iš viešbučio iškelti vyresnio amžiaus žmonės ir vaikai, dabar neturintys, kur eiti. Esą jų neįleidžia į oro uostą, nei į viešbutį – stovi tiesiog gatvėje.

„Small Planet Airlines“ marketingo vadovas Simonas Bartkus „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad penktadienio vakaro skrydis Antalija-Vilnius buvo atidėtas, kadangi Antalijos oro uoste pastebėtas lėktuvo gedimas. Orlaivis bus tvarkomas iki šio vakaro.

„Reisu vykti turėjo 180 keleivių – 40 žmonių, išsiuntus didesnį lėktuvą, į Vilnių parskraidinti šiandien ryte, o likę 140, planuojama, grįš šį vakarą. Keleiviams suteikta galimybė laukti skrydžių viešbučiuose, taip šiek tiek pratęsiant atostogas“, – kalbėjo S. Bartkus.

Oro linijų marketingo vadovas patikino, kad viešbutis užsakytas visiems keleiviams ir bendrovės partneriai Antalijoje tuo dalyku rūpinasi. „Kviečiu kreiptis į ten esančius mūsų atstovus – visi klausimai turėtų būti išspręsti“, – pridūrė jis.

„Small Planet Airlines“, įmonės tinklalapyje pateikiamais duomenimis, iš Vilniaus vykdo užsakomuosius skrydžius į Ispaniją, Graiką, Bulgariją, Turkiją, Kiprą ir Egiptą. Bendrovės apyvarta 2017 m. sudarė 294 mln. eurų, pervežta 2,7 mln. keleivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA