Kaunietė įsiutusi: ar policininkams tikrų pažeidėjų mažai? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietė įsiutusi: ar policininkams tikrų pažeidėjų mažai? (papildyta)

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja ketvirtadienio vakarą pakliuvo į itin nemalonią akistatą su policininkais. Su mažais vaikais automobiliu važiavusi moteris, jos teigimu, buvo nubausta už pažeidimą, kurio nepadarė, o pareigūnai netrumpai laukti priverstiems mažiesiems neparodė jokios atjautos.

Ketvirtadienį, apie 19.25 val., Domeikavoje kaunietė, kaip ji sako, patyrė tiesiog absurdišką nutikimą. „Šiandien teko susidurti su policija ir gauti protokolą už nieką! Mašinoje pralaikė su vaikais 40 min., nes kažkaip sunkiai sekėsi pildyti (administracinio teisės pažeidimo protokolą – aut. past.) – gal pareigūnės per ilgi nagai, o gal pareigūnui pirmos dienos darbe…“ – širdo moteris.

Kaip pasakojo skaitytoja, vakar ji su pusantrų ir trejų su puse metų amžiaus vaikais grįžinėjo namo iš kaimynės, kuri gyvena už trijų kilometrų – ten pirko kaimiškų kiaušinių. Vairuotoja prasilenkė su policijos ekipažu, kuris tuoj pat apsisuko ir su švyturėliais bei garsiniu signalu prisivijo automobilį.

„Sustojau. Prisistatė. Sako, ar žinot už ką? Sakau, ne! Sako, nes kalbėjote telefonu! Sakau, mano telefonas yra namie! Jie net neklausė – įsėdo į mašiną ir kažką pildo, rašo, tikrina. Vaikai pradeda verkti, nori gerti, į tualetą“, – kylančią įtampą nusakė moteris.

Išlipusi iš transporto priemonės, ji paklausė, ką pareigūnai tikrina, ar dar ilgai tai truks. Šie atsakė surašinėjantys pažeidimo protokolą už naudojimąsi telefonu vairuojant. Kaunietei patikinus, kad mobiliojo telefono ji neturi ir pasiūlius apžiūrėti automobilį, policininkai teatsakė, kad kratų nedaro.

„Na ką, radusi tušinuką nusirašiau ekipažo numerius. Viskas užsitęsė ilgai – stovėjome gatvėje su vaikais, pareigūnai nesiteikė net paskolinti savo telefono, kad galėčiau vyrą pakviesti ir šis pasiimtų vaikus, – dėstė moteris, prisiminusi, kad paskutines keliolika minučių prie ekipažo teko stovėjo su zirzti pradėjusiais mažais vaikais ant rankų, nors namai buvo vos už 500 metrų.

– Jie nesivargino skubėti. Mandagiai, visiškai bejausmiškai atsikalbinėjo, už nieką išrašė maksimalią baudą ir dar pasiūlė man po ja pasirašyti. Žinoma, nepasirašiau – išsiimsiu visų savo numerių lokacijas ir išklotines, apskųsiu, bet kraujas verda atsiminus tuos veidus. Kokia gėda, kaip dirba Lietuvos policija – ką, tikrų pažeidėjų jiems mažai?“

Skaitytoja pridūrė, kad labiausiai ją ir pribloškė pareigūnų abejingumas. Mažų vaikų mamos manymu, tai buvo vienas pirmų mišraus ekipažo, kurį sudarė moteris ir vyras, išvažiavimas į gatves. Vyrukas esą dar buvo visai jaunas, klausinėjo kolegės, kur spausti, ką rašyti, o protokolo vairuotojai nepasirašius, pasimetė.

„Per mano vaikų įkalinimą jis mokėsi, kaip reikia pildyti protokolą, bausti“, – nusivylimo neslėpė kaunietė, pridūrusi, kad užginčijus pažeidimą, įstatymo sargai atsisakė peržiūrėti vaizdo registratoriaus medžiagą ar iškviesti kitą ekipažą nesutarimams išspręsti.

Ji patikino rašysianti skundą, kad būtų atliktas tyrimas dėl šio incidento ir neabejojo įrodysianti, kad telefonu vairuodama tą vakarą nesinaudojo.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad apie panašų nutikimą jau rašyta rugpjūtį – tąkart vyras nubaustas už važiavimą neprisisegus saugos diržo, nors esą tikrai jį segėjo. Tąkart budintis pareigūnas portalui sakė netikintis, kad patruliai iš tikro baustų žmogų be priežasties.

„Ne tarybiniai laikai, kai reikėjo mokytis prie stulpo prisikabinti. Akivaizdžių pažeidimų ir taip galima rasti praktiškai pas bet kurį vairuotoją“, – tuomet svarstė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) darbuotojas.

Papildyta:

Redakcijai susisiekus su Kauno apskr. VPK, jų atstovė patvirtino, kad rugsėjo 6 d. Kauno rajone, Domeikavoje, apie 19.30 val. patruliavęs pareigūnų ekipažas pastebėjo priešpriešais automobilį vairuojančią ir mobiliuoju telefonu besinaudojančią moterį.

Pasak Kauno apskr. VPK darbuotojos, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 3 d., už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis, kai transporto priemonės variklis nėra išjungtas, numatoma bauda nuo 60 iki 90 eurų. Automobilio vairuotojai už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą paskirta administracinė bauda 70 eurų, laikantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 34 str. 2 d. numatytos tvarkos.

„Kadangi matomumas buvo geras, šviesus paros metas, atstumas tarp prasilenkusių transporto priemonių taip pat buvo nedidelis, pagrindo manyti, kad pareigūnai galėjo suklysti, nėra. Asmuo, nesutikdamas su nustatytu pažeidimu, jam paskirta bauda, gali skųsti pareigūnų priimtą nutarimą įstatymo nustatyta tvarka“, – teigia Kauno apskr. VPK atstovė.

„Atkreipiame dėmesį, kad pareigūnams nekeliami tikslai nubausti kuo daugiau pažeidėjų, todėl būtų sunku rasti priežastį, kodėl pareigūnai turėtų bausti už nebūtą pažeidimą. Pareigūnams keliami visiškai kiti tikslai –  didinti vairuotojų sąmoningumą ir atkreipti dėmesį į jų elgesį kelyje, ypač, kai vairuojamame automobilyje, sėdi vaikai“, – papildė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA