„Ryanair“ koreguoja neseniai pakeistas rankinio bagažo taisykles | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ koreguoja neseniai pakeistas rankinio bagažo taisykles

delfi.lt 2018/09/07 18:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvių pamėgta „Ryanair“ neseniai paskelbė, kad keleiviams į lėktuvo saloną nemokamai bus galima įsinešti tik vieną nedidelį bagažo vienetą. Visgi, skrydžių bendrovė, praėjus vos dviems savaitėms nuo naujovių įvedimo ir vėl koreguoja rankinio bagažo taisykles skrydžius jau įsigijusiems keleiviams, informuoja „The Independent“.

Vienos didžiausių Europos avialinijų sulaukė kontroversiškų vertinimų, kai pranešė, jog nuo lapkričio 1-osios nebebus galima nemokamai skristi su dviem rankinio bagažo vienetais – didesniu lagaminu ir mažesniu krepšiu.

Iš pradžių „Ryanair“ skelbė, kad visi, keliaujantys po lapkričio 1-osios, net ir tie, kurie skrydžius įsigijo prieš taisyklių pasikeitimą, turės mokėti papildomai, jei norės su savimi pasiimti ne tik mažąjį, bet ir didesnįjį bagažo vienetą. Tam reikės arba įsigyti pirmenybinį laipinimąsi, arba užregistruoti ne sunkesnį nei 10 kg lagaminą ir už tai papildomai sumokėti.

Visgi žemų sąnaudų vežėjas keičia savo nuomonę. „Ryanair“ pranešė, kad skrendantys po lapkričio 1-osios, tačiau skrydį įsigiję iki rugpjūčio 31-osios galės nemokamai įregistruoti 10 kg bagažo vienetą.

Maždaug dviem milijonams keleivių į jų elektroninį paštą atėjo pranešimas, jog prie jų užsakymo pridėtas nemokamas registruotas bagažas.

Visiems, įsigijusiems skrydį iki rugpjūčio 31-osios, tačiau vėliau sumokėjusiems už pirmenybinį laipinimąsi, kai naujosios taisyklės jau buvo paskelbtos, už papildomą paslaugą sumokėti aštuoni eurai bus grąžinti, tačiau jie vis tiek galės nemokamai pasinaudoti pirmenybinio laipinimosi paslauga.

„Ryanair“ rinkodaros atstovas Kenny Jacobsas sako: „Visi keleiviai, kurie skrydžius įsigijo rugpjūčio 31-ąją ir iki šios dienos, nebeturės jokių papildomų išlaidų ar nepatogumų: šiandien „Ryanair“ prie jų užsakymo pridėjo nemokamą 10 kg registruotą bagažą. Mes taip pat po lapkričio 1-osios savo lėktuvuose lauksime apie 50 tūkstančių keleivių, kurie skrydžius įsigijo iki rugpjūčio 31-osios, tačiau už pirmenybinį laipinimąsi sumokėjo per pastarąsias dvi savaites – šią paslaugą jie gaus nemokamai“.

„Ryanair“, kaip ir visada, toliau mažina kelionių kainas, o mūsų naujosios bagažo taisyklės, įsigaliosiančios nuo lapkričio 1-osios, leis mums išvengti skrydžių vėlavimų“, – aiškina K. Jacobsas.
„Ryanair“ apie naująsias savo bagažo taisykles pirmą kartą paskelbė rugpjūčio 24-ąją. Oro linijų bendrovė tvirtino, kad šio žingsnio tikslas yra tik padidinti punktualumą, o ne pasipelnyti.

„Ryanair“ keleiviai dar tik pratinosi prie naujausios avialinijų rankinio bagažo tvarkos, įsigaliojusios sausį. Dabartinės taisyklės keleiviams leidžia per patikros punktą iki įlaipinimo vartų leidžia įsinešti du rankinio bagažo vienetus.

Nuo lapkričio 1-osios keleiviai gali rinktis: nemokamai pasiimti vieną mažą bagažo vienetą, kurio maksimalūs matmenys yra 40cm x 20cm x 25cm; sumokėti nuo šešių eurų už pirmenybinį laipinimąsi ir pasiimti papildomą 10 kg rankinio bagažo vienetą arba sumokėti nuo aštuonių eurų ir pasiimti papildomą 10 kg registruoto bagažo vienetą.

Visgi, kadangi bagažui lėktuvo salone skirtos vietos nėra daug, keleivių, galinčių įsigyti pirmenybinio laipinimosi paslaugą, skaičius apribotas iki 95 vienam skrydžiui. Tai yra maždaug pusė keleivių. Nespėję įsigyti šios paslaugos ir norintys pasiimti papildomą didesnį bagažo vienetą turės sumokėti dviem eurais daugiau ir atiduoti jį į registruotą bagažą.

Avialinijos tvirtina, kad taisyklių pasikeitimas turės įtakos tik 40 procentų keleivių, kadangi 30 procentų jau perka pirmenybinio laipinimosi paslaugą, o 30 procentų keliauja su vienu rankinio bagažo vienetu, kuris atitinka po šių pakeitimų padidinto mažojo bagažo matmenis.

„Įvestas naujas mokestis, tačiau tuo pačiu metu mažėja bilietų kainos. Tai teisinga pasekmė, prie kurios keleiviai pripras“, – teigia K. Jacobsas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA