Pedofilas už grotų nesės – paskelbtas nepakaltinamu | Kas vyksta Kaune

Pedofilas už grotų nesės – paskelbtas nepakaltinamu

Archyvo nuotr.

Kauno apygardos teisme šį penktadienį vyko  R. D. teismas, jis buvo kaltinamas nepilnamečių ir mažamečių įtraukimu girtauti bei jų seksualiniu prievartavimu.  Teismo nutartimi jis pripažintas nepakaltinamu – jam paskirtas priverstinis gydymas, rašoma Kauno apygardos teismo tinklalapyje.

2018 m. rugsėjo 7 d. R.D. paskirtas stacionarinis stebėjimas bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – VšĮ Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

R. D. teismui buvo perduotas dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo, nes 2016–2017 m. įtraukė nepilnamečius ir mažamečius asmenis girtauti, seksualiai prievartavo ir nesunkiai sutrikdė jų sveikatą.

Atsižvelgęs į teismo psichiatrinės–psichologinės ekspertizės išvadą, R. D. konstatuotą susirgimą, negalėjimą suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti, teismas padarė išvadą, kad baudžiamo įstatymo uždraustas veikas jis padarė būdamas nepakaltinamas.

Teismas nustatė, kad minėtas asmuo yra nepakaltinamas ir šiuo metu, todėl pagal psichiatro rekomendacijas, atsižvelgęs į padarytų veikų ir asmens pavojingumą aplinkiniams, teismas jam pritaikė priverčiamąsias medicinos priemones – skyrė stacionarinį stebėjimą bendro stebėjimo sąlygomis specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje – VšĮ Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.

Nukentėjusiųjų atstovų pagal įstatymą civilinius ieškinius teismas paliko nenagrinėtus, nes asmeniui esant nepakaltinamam, t. y. nesant kaltės, žalos atlyginimas negalimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA