„Kauno liftai“ muša rekordus: vasaros pradžioje avariją patyręs Žaliakalnio funikulierius vis dar tvarkomas | Kas vyksta Kaune

„Kauno liftai“ muša rekordus: vasaros pradžioje avariją patyręs Žaliakalnio funikulierius vis dar tvarkomas

R. Tenio nuotr.

Vasaros pradžioje nukritus Žaliakalnio funikulieriui ir nukentėjus juo žemyn besileidusiems moksleiviams, įvykis sulaukė daugybės atgarsių, nuošalyje neliko ir miesto valdžia. Tačiau po nelaimės iki šiol stojusi tyla. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi minėto funikulieriaus likimu bei data, kuomet jis vėl bus atvertas visuomenei.

Pasak Kauno miesto savivaldybės tarybos nario ir bendrovės „Kauno liftai“ vadovo Jono Guzavičiaus, Žaliakalnio funikulierius kol kas iš vietos nepajudės ir įprastos funkcijos neatliks. „Keičiami pabėgiai, reikės pateikti ir metinę atestaciją. Tačiau visi šie veiksmai priskiriami kasmetiniams planinio remonto darbams“, – komentavo jis.

Pašnekovo teigimu, nors aplink funikulierių ženkliai sutvarkyta aplinka – nugenėti medžiai, šios transporto priemonės miestiečiams bei svečiams artimiausiu metu atverti neketinama. Realiausia galimybė Žaliakalnio garsenybei vėl vežti žmones – metų pabaiga.

Dažnai naudodamiesi funikulieriumi į mokyklą kildavo vaikai, tačiau laikinai nebus galima naudotis ir pastarąja funkcija.

Primename, kad Žaliakalnio funikulierius, kuriuo leidosi moksleiviai, nukrito birželio 8 dienos pavakarį. Nelaimės metu, atsikabinus transporto priemonės lynams, nesunkiai nukentėjo (nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai) aštuoni 12-14 metų vaikai, atvykę į Kauną iš Šiaulių su ekskursija. Tądien Žaliakalnio funikulieriaus mašinistui nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

„Svarstome apie galimybę mašinisto darbo vietoje įrengti stacionarų alkotesterį, panašų į tokį, kokie būna automobiliuose. Tai, kas nutiko, buvo grynai žmogiška klaida. Ką mašinistas bandė padaryti su sustojusiu funikulieriumi, dar aiškinasi speciali komisija. Ačiū Dievui, kad rimtų sužalojimų pavyko išvengti“, – praėjus savaitei po nelaimės žadėjo J. Guzavičius.

Žaliakalnio funikulierius priklauso privačiai kompanijai „Kauno liftai“. Su įmonės vadovybe apie jų atsakomybę ir veiksmus, kad tokie dalykai nepasikartotų, prieš kurį laiką kalbėjosi ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA