Dėl išskirtinės parodos atkurs „Pieno centro“ 3-ią aukštą | Kas vyksta Kaune

Dėl išskirtinės parodos atkurs „Pieno centro“ 3-ią aukštą

R. Tenio nuotr.

Penktadienį „Pieno centro“ rūmuose bus atidaroma išskirtinė paroda – „Vytautas Landsbergis-Žemkalnis. Architekto archyvas“, kurią apžiūrėti kviečiami kauniečiai ir miesto svečiai. Specialiai šiai parodai atkuriama autentiška „Pieno centro“ rūmų 3 a. planinė struktūra – buvusi valdybos posėdžių salė, pasitarimų kambarys, pirmininko, technikos direktoriaus ir buhalterijos kabinetai.

Pasak organizatorių, Lietuvos literatūros ir meno archyve saugomas V. Landsbergio-Žemkalnio fondas yra vienintelis išsamus architekto darbų rinkinys Lietuvoje ir tai bus išskirtinė galimybė pamatyti nepublikuotus originalius brėžinius, eskizus bei fotografijas.

V. Landsbergis-Žemkalnis / Organizatorių nuot.

Romoje architektūrą studijavęs V. Landsbergis-Žemkalnis aktyviai dalyvavo modernizuojant tarpukario Kauno ir Lietuvos miestus ir miestelius, vadovavo 1939 m. atgauto Vilniaus pertvarkymui.

Sovietų okupacijos metais kūrė pokario išeivijos architektūrines vizijas Vokietijoje ir Australijoje, o 1959 m. sugrįžęs į sovietinę Lietuvą įsitraukė į architektūrinę veiklą iki pat Nepriklausomybės atgavimo 1990-aisiais. Jo kūryba apima ištisą moderniosios Lietuvos kūrimo šimtmetį.

Parodos atidarymas – rugsėjo 7 d., 18 val. Paroda bus eksponuojama rugsėjo 7 – lapkričio 8 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA