Pareigūnai sučiupo jauną vyrą, Savanorių prospekte pagrobusį seifą neįprastu turiniu | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai sučiupo jauną vyrą, Savanorių prospekte pagrobusį seifą neįprastu turiniu

Asociatyvi / FNTT nuotr.

Kauno policijos rankose – vyras, kuris, manoma, rugpjūčio pabaigoje pavogė seifą su grynaisiais pinigais ir loterijos bilietais. Paaiškėjo, kad įtariamasis gerai žinomas užsienio teisėsaugai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kauno miesto Dainavos policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto vagystės, bendradarbiaudami su Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorais, atlikę eilę procesinių veiksmų, nustatė vyrą, kuris įtariamas Kaune, iš Savanorių prospekte esančio prekybos centro, pavogęs seifą.

Rugpjūčio 23 d. apie 21.15 val. Kaune, Savanorių pr., iš prekybos centro buvo pavogtas seifas, kuriame buvo loterijos bilietai bei grynieji pinigai. Apie neįprastą įvykį nedelsiant pareigūnus informavo darbuotoja, pamačiusi, kad išlaužtos spintelės durys ir jame nėra seifo, kuriame buvo įvairių rūšių momentinės loterijos bilietų, prekybos centro dovanų kuponų bei grynųjų pinigų. Įmonė dėl šio nusikaltimo patyrė nemenką turtinę žalą.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, atlikę neatidėliotinus proceso veiksmus, surinko duomenų, jog šį nusikaltimą galimai įvykdė niekur nedirbantis, anksčiau Lietuvoje ir užsienyje už analogiškas nusikalstamas veikas teistas 22 metų vyras.

Pas jį buvo surasta dalis pavogtųjų momentinės loterijos bilietų, kurių buvo daugiau nei 100. Taip pat rasti ir paimti kiti daiktai, turintys reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti.

Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras Vidas Kilinskas su pareiškimu dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo kreipėsi į Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus, kur jo prašymas buvo patenkintas teisėjo nutartimi. Įtariamajam paskirtas suėmimas maksimaliam 3 mėnesių terminui, kurį asmuo praleis Kauno tardymo izoliatoriuje.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. asmeniui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA