Naktinės liūties Kaune nuostolių sąskaitoje – šimtatūkstantinė suma | Kas vyksta Kaune

Naktinės liūties Kaune nuostolių sąskaitoje – šimtatūkstantinė suma

„Kas vyksta Kaune“skaitytojų nuotr.

Bendrovė „Lietuvos draudimas“ iki vidurdienio jau sulaukė beveik 150 pranešimų dėl vakar vakare Kauną ir apylinkes užtvindžiusios liūties nuostolių apsidraudusiems gyventojams. Šiuo metu padarytai žalai atlyginti „Lietuvos draudimas“ yra rezervavęs 130 tūkstančių eurų, draudikų prognozė – nuostoliai pasieks trečdalį milijono eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad itin didelių nuostolių atnešė ir Žolinės išvakarėse, rugpjūčio 14 dienos vakarą, Kauną siaubusi liūtis. Tąkart draudimas gyventojų patirtai žalai atlyginti taip pat atseikėjo apie trečdalį milijono, iš jų – 204 tūkst. eurų vien Kauno regione.

„Vakarykštės liūties padariniai – užlietas gyventojų turtas, yra būstų, kuriuos liūtis sėmė, pasak gyventojų visą naktį. Kol kas didžiausios registruotos žalos – po beveik 5000 eurų – dėl užliejimų visame bute, name, kai liūties metu apsemti kambariai. Turime ir pranešimų apie paskendusius ar garaže užlietus automobilius – tokiais atvejais žala atlyginama tiems klientams kurie turi kasko draudimą.

Taip pat registravome žaibo įtrenkimą į saulės kolektorių, po kurio šis nebeveikia“, – apie praėjusios nakties liūčių padarinius pasakoja „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Artūro Juodeikio. Jis priduria, kad Kauno gatvės šį rytą buvo virtusios upėmis, kuriose matėsi paskendusių automobilių.

Pasak „Lietuvos draudimo“ eksperto, daugiausia pranešimų dėl liūties apsemto gyventojų turto būstuose. Taip pat į bendrovę ėmė kreiptis klientai, kuriems dėl žaibo išlydžio sugedo kompiuteris, televizorius, kiti elektroniniai buities prietaisai. Didžiausios Lietuvoje draudimo bendrovės ekspertai prognozuoja, kad iš viso vakar dienos liūties nuostoliai palies 350-450 klientų, jiems atlyginti prireiks trečdalio milijono (300 tūkst.) eurų.

Šiemet liūtys su žaibais ir audros jau padarė žalos gyventojų turtui už beveik milijoną eurų. Tiek nuostolių klientams atlygins didžiausia Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“. Bendrovės duomenis, per 8 didesnes šią vasarą siautusias audras nukentėjo daugiau nei pusantro tūkstančio klientų, daugiausia nuostolių sukėlė audros, apie trečdalį – liūtys, ketvirtadalis gamtos žalų įvyko ne dėl pačios audros, bet dėl žaibavimo sukeltų padarinių.

Draudimo ekspertai sako, kad vasarą audrų ir žaibavimų bei liūčių nuostoliai išauga keletą kartų, lyginant su kitais metų laikais. Pavyzdžiui, „Lietuvos draudimo“ gamtos jėgų žalų statistika rodo, kad pernai dėl gamtos išdaigų gyventojams atlyginta 1,4 mln. eurų nuostolių, iš jų milijonas eurų išmokėta vien vasaros sezono metu.

Patyrusiems žalą gyventojams „Lietuvos draudimo“ ekspertai primena, kad pirmiausia reikia imtis neatidėliotinų gelbėjimo veiksmų, jei reikalinga iškviesti avarines tarnybas, registruoti įvykius klientai gali jiems patogiausiu būdu – telefonu ar internetu, užregistravus įvykį žalų ekspertas susisieks dėl apžiūros laiko. Esant galimybei patariam patirtus nuostolius nufotografuoti telefonu. Liūties ir vandens sukelti nuotoliai bus vertinami turtui išdžiūvus, kad būtų galima tiksliau nustatyti nuostolių dydį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA