Kaune parduoti didžiausio ploto „Lietuvos energijos“ pastatai | Kas vyksta Kaune

Kaune parduoti didžiausio ploto „Lietuvos energijos“ pastatai

aruodas.lt nuotr.

Rugpjūčio pabaigoje įvykusiame dvyliktajame energetikos įmonių nekilnojamojo turto aukcione parduoti šeši objektai už daugiau kaip 7,5 mln. eurų įskaitant PVM. Aukcione realizuoti pastatų kompleksai Kauno ir Panevėžio miestuose bei administraciniai pastatai Kupiškyje, Anykščiuose ir Vilniuje – didžiausio ploto „Lietuvos energijai“ priklausęs nekilnojamasis turtas parduotas Kaune.

Kaip pranešė „Lietuvos energija“, didžiausias parduotas objektas – 10,5 tūkst. kv. m ploto pastatų kompleksas Kaune, Chemijos g. 23. Už jį laimėtojas pasiūlė 1,39 mln. eurų įskaitant PVM.

Už šią sumą pirkėjui atiteks gausybė teritorijoje išsidėsčiusių gamybinės paskirties statinių: keliasdešimt garažų, bent penki įvairios paskirties sandėliai, dirbtuvės, geležinkelio priežiūros postas, degalų ir tepalų užpylimo punktas, autoplovykla ir kiti.

Į naujas rankas pereis ir inžineriniai statiniai: geležinkelio bėgiai, benzino kolonėlės, pramoninė vandens trasa, požeminės cisternos, estakada, rampos ir visi kiti įrenginiai.

Nekilnojamojo turto skelbimų portale aruodas.lt nurodoma, kad šiuo metu dalis patalpų išnuomota. Sklypas, ant kurio stovi turtas, yra 4,6914 ha ploto ir priklauso 4,6948 ha sklypui, kuris iki 2058 m. vasario 21 d. nuomojamas iš valstybės.

Tuo tarpu didžiausia suma – 2,6 mln. eurų įskaitant PVM – aukcione pasiūlyta už objektą Vilniuje, Laisvės pr. 80. Kitas Vilniuje, Gervėčių g. 4, esantis objektas parduotas už 1,58 mln. eurų įskaitant PVM.

Panevėžyje, Senamiesčio g. 100, esantis pastatų kompleksas parduotas už 0,9 mln. eurų, Anykščiuose, Troškūnų-Šviesos g. 1, administracinis pastatas realizuotas už 0,5 mln. eurų, o Kupiškyje, Energetikų g. 7, stūksantis objektas – už 0,58 mln. eurų įskaitant PVM.

„Lietuvos energija“ ir nekilnojamąjį turtą valdanti grupės įmonė „NT Valdos“ nuo 2016 m. vykdomuose viešuosiuose aukcionuose pardavė arba yra sudariusi preliminariąsias pirkimo–pardavimo sutartis dėl grupės veikloje nenaudojamų 65 nekilnojamojo turto objektų už 32,5 mln. eurų, įskaitant PVM. Aukcionus organizuoja tarptautinė NT konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Nors vasaros periodas įprastai nėra aktyvus NT pirkimo metas, rugpjūčio 30 d. organizuoto aukciono rezultatai paneigė įprastas rinkos tendencijas – nepaisant datos, tai yra antras sėkmingiausias „NT Valdos“ aukcionas iš dvylikos jau vykusių“, – „Newsec“ pranešime aukcioną vertino Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Visas „Lietuvos energijos“ nekilnojamasis turtas parduodamas vadovaujantis Finansų ministerijos parengtomis Rekomendacinėmis valstybės valdomų įmonių nekilnojamojo turto valdymo gairėmis, taikant viešo pardavimo procedūras, kurios sudaro sąlygas nekilnojamojo turto objektus parduoti didžiausią kainą pasiūliusiems rinkos dalyviams.

Valstybės valdomos „Lietuvos energijos“ grupės finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas anksčiau yra minėjęs, kad iki 2021 m. Vilniuje veikiančias grupės įmones siekiama sukelti į vieną pastatą. Kol kas vieta, kur išsikels bendrovė, nežinoma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA