Paskelbta, kurie konservatoriai varžysis dėl Kauno mero posto | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kurie konservatoriai varžysis dėl Kauno mero posto

BNS 2018/09/04 20:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas antradienį patvirtino trumpąjį galimų kandidatų į didžiųjų miestų merus sąrašą. Konservatorių Kauno skyrių sueiga turės išrinkti kandidatą iš keturių politikų.

Po antradienį vykusio TS-LKD prezidiumo posėdžio pranešta, kad Kauno konservatoriai kandidatą į merus rinks iš keturių politikų: Kauno miesto savivaldybės tarybos narės Editos Gudišauskienės, verslininko Pauliaus Lukševičiaus, Seimo narės Gintarės Skaistės ir buvusios KTU rektorės Jurgitos Šiugždinienės.

Prezidiumas taip pat pritarė partijos centrinio atrankos komiteto siūlymui Vilniaus miesto skyrių sueigai teikti rinktis kandidatą į sostinės merus iš keturių politikų: buvusio Ukrainos ministro Aivaro Abromavičiaus, sostinės tarybos nario Valdo Benkunsko, parlamentarų Dainiaus Kreivio ir Ingridos Šimonytės.

Skyriai buvo iškėlę daugiau kandidatų, tačiau iš sąrašo buvo išbraukti ir Mantas Adomėnas, ir Mykolas Majauskas. „Kai kurie išbraukti dėl to, kad jie nėra partijos nariai, kai kurie išbraukti, kad atsisakė, kai kurie asmenys, pabrėžiu, kai kurie asmenys išbraukti, nes aplinkybės jiems dalyvauti rinkimuose yra nepalankios“, – po posėdžio žurnalistams sakė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Dėl kandidatavimo į Klaipėdos miesto vadovus varžosi Arūnas Barbšys ir Agnė Bilotaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA