Kam gali būti reikalingas visiškai sudegęs „BMW“ už apvalią sumą? | Kas vyksta Kaune

Kam gali būti reikalingas visiškai sudegęs „BMW“ už apvalią sumą?

Autoplius.lt nuotr.

Iš penktadienio į šeštadienį naktį interneto platybėse pasirodė siūlymas, kurį, ko gero, žino ne vienas, apeinantys įstatymus ir naudojantys svetimą turtą. Socialiniuose tinkluse pasirodė skelbimas ir idėjos, kaip galima užmaskuoti vogtą automobilį.

„Nesisuksi – negyvensi“, – pamatęs skelbimą, komentuoja vienas iš socialinių tinklų naudotojų.

Tokį pasiūlymą galima rasti socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Viskas apie automobilius“: vyras su komentaru, matomu žemiau esančioje nuotraukoje, pasidalino autoplius.lt skelbimu, kuriame parduodamas visiškai sudegęs „BMW“ automobilis.

Internetinis įrašas su patarimu, kaip vogtą automobilį paversti įprastu

Jis atskleidžia, kad pasinaudojus šiuo pasiūlymu, vogtą automobilį „legalizuoti“ galima pakeitus VIN (automobilio identifikacinį numerį) arba, kitaip tariant, kėbulo numerį.  Tiesa, jį kiekviena transporto priemonė turi unikalų ir nepasikartojantį jokiame kitame automobilyje. Tai savotiškas mašinos DNR, kuris leidžia paprastai nustatyti transporto priemonės tapatybę.

Vogto automobilio „įteisinimo“ sistema: paimami kitos transporto priemonės dokumentai, pavyzdžiui sudeginto, įvirinami arba kitaip nurodomi jos VIN numeriai ir vogtas automobilis pardavinėjamas kaip rinkoje kaip niekuo neišsiskiriantis.

Tad iš autoplius.lt svetainėje pasirodžiusio skelbimo, kad parduodamas visiškai sudegęs „BMW“ automobilis kainuoja 3,6 tūkst. eurų, galima teigti, jog jis parduodamas tik dėl dokumentų, nes nei viena automobilio detalė dėl ugnies padarinių jau negalės būti pritaikyta kitam automobiliui. Nebent jo dokumentai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA