Kaune bus galima įsitraukti į Tekančios Saulės šalies kultūrą | Kas vyksta Kaune

Kaune bus galima įsitraukti į Tekančios Saulės šalies kultūrą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rugsėjis Kaune prasidės Japonijos motyvais. Rugsėjo 3-9 dienomis vyksiančio Sugiharos savaitės renginių ciklo programoje – koncertai, simpoziumas, filmų peržiūros, viešos paskaitos, kūrybinės dirbtuvės ir kiti išskirtiniai renginiai. Jų metu kauniečiai galės daugiau sužinoti apie rytų kultūrą bei Kauno ir Japonijos draugystę.

Sugiharos savaitės renginiai startuos jau kitą pirmadienį, rugsėjo 3 dieną. Šventę pradės atidarymo koncertas „Improvizacinė muzika“. Kauno valstybinės filharmonijos scenoje pasirodys atlikėjai iš Japonijos ir Lietuvos.

Kauniečiai taip pat kviečiami pamatyti filmą „Kaunas. Sugiharos ir Japonijos ženklai“, pasakojantį apie mūsų miesto ryšius su šia Rytų Azijos šalimi ir jų užsimezgimo istoriją. Lankytojams duris atvers ir jų visą savaitę lauks parodos apie Japoniją. Mieste vyks paskaitos ir ekskursijos, o dar geriau pažinti japonų kultūrą kauniečiai galės dalyvaudami įvairiose dirbtuvėse.

„Specialus šių metų svečias yra Netikėtos kultūros festivalis „nowJapan“, pakviesiantis į Japonijos menininkų kūrybines dirbtuves“, – pridūrė vienas iš organizatorių, Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas.

Rugsėjo 5 dieną „Sugiharos savaitės“ programoje – neeilinis renginys – Kaune vyksiantis tarptautinis simpoziumas „Diplomatai, gelbėję žydų gyvybes“. Į renginį VDU mažojoje salėje rinksis atstovai iš viso pasaulio. Pranešimus čia skaitys svečiai iš Izraelio, Japonijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos.

Vienas svarbiausių programos akcentų Kauno draugystę su Japonija įprasmins šeštadienio (rugsėjo 8 d.) popietę Nemuno saloje. Čia bus sodinamos Kauno ir Japonijos draugystės parko sakuros, o ta proga pasirodys Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai. Taip pat vyks japoniškų aitvarų festivalis, veiks aitvarų gamybos dirbtuvės.

Oficialus antrus metus vyksiančios „Sugiharos savaitės“ uždarymas šeštadienio popietę vyks VDU Didžiojoje salėje, kur pasirodys jungtinis Japonijos choras „Ichinoseki Glee Club & Musical Hiraizumi & Shiratama“, Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis”, ansamblis „Nemunas“ bei kiti atlikėjai.

„Sugiharos savaitė – tai dovana miestui ir jo žmonėms su daugybe unikalių įspūdžių bei patirčių. Visa tai vainikuos ypatingas akcentas – naujai pasodintas Sakurų parkas Nemuno saloje. Renginius organizuoja Sugiharos grupė Kauno ir Japonijos ryšių plėtrai, vienijanti įvairias miesto organizacijas ir bendruomenės narius, mylinčius Japoniją. Šie iniciatyvūs kauniečiai šauniai dirba išvien su savivaldybės ir kitomis komandomis, todėl renginiai tikrai verti kiekvieno iš mūsų dėmesio“, – teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Sugiharos savaitė – renginių ciklas, skirtas įamžinti japonų diplomato Čijunės Sugiharos atminimą. Ši istorinė asmenybė 1939-1940 m. gyveno Kaune ir kartu su olandų konsulu Janu Zvartendijku čia išdavė tūkstančius „Vizų gyvenimui“, išgelbėjusių ne mažiau kaip 6000 žydų gyvybių.

Pilną programą galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA