Šančiuose vėl suardyta asfalto danga sukėlė klausimų: tikra „X failų“ gatvė | Kas vyksta Kaune

Šančiuose vėl suardyta asfalto danga sukėlė klausimų: tikra „X failų“ gatvė

Kaunas.lt nuotr.

Žurnalistas Juras Jankevičius asmeniniame socialinio tinklo profilyje pasidalijo vaizdais ir įžvalgomis apie jau ilgą laiką vykdomus darbus vienoje Šančiuose esančioje gatvėje. Abejonių sukėlė vykdomų darbų eiga, kurią koordinuoja Kauno valdžia.

„Švenčionių gatvę Kaune asfaltavimui uždarė prieš metus ir du mėnesius. Iškniso, beveik metus išvis nedirbo, bet pagaliau prieš porą savaičių paklojo lygų kaip stalas asfaltą. Šiandien netikiu akimis: asfaltas išpjaustytas ir išknista gal keliolika duobių vidury važiuojamosios dalies. Naujus elektros įvadus daro. Pamiršo turbūt per visus tuos pradėtus ir nebaigtus darbus“, – rašė J. Jankevičius.

Prie įrašo socialiniame tinkle pridėtos ir aprašytą situaciją realiais vaizdais iliustruojančios nuotraukos, kuriose užfiksuotas eskalatorius ir šalmuoti darbininkai, vykdantys darbus kone jų pačių ūgio gylio duobėse.

Žurnalisto pastebėjimai sukėlė diskusiją tarp komentatorių: „Juk tai – pinigai ne iš jų kišenės o kad visiems, padariusiems nuostolius valstybei, reiktų konpensuoti iš savo kišenės, tai prieš ką nors darydami pirma pagalvotų ar apsimoka“, – piktinosi Anatolijus. Elgiantis taip, kaip pastaruoju atveju, kauniečiai už darbą susimoka du kartus, pridūrė kiti.

Internautai pastebėjo, jog Švenčionių gatvė Kaune tikrai nėra vienintelė, kurią galima pavadinti problemos židiniu mieste – tokių yra ir daugiau. Pavyzdžiui, K. Petrausko gatvėje taip pat panaši situacija kaip jau minėtuose Šančiuose.

„Prie Breslaujos žiedo per vargus padarė pėsčiųjų salelę, bet…nepadarė nuvažiavimų vežimėliams, o įdėjo aukštus bortus…tai vėl griaus neužilgo?“, – spėliojo Joana.

„Tampa tai jau kasdieniška praktika. Visas miestas visą vasarą išknistas, visus svečius vežuosi kur nors bet tik ne į Kauną“, – atviravo Jurgita. „O po metų tas antras sluoksnis įkris ties buvusia duobe kaip nutiko ir Elektrėnų, V. krėvės, ir kitose gatvėse…“, – pastebėjimais dalijosi Mindaugas.

„Na, Švenčioniu gatvę išvis pavadinčiau „x failų“ gatve. Kad metus buvo pamesta ir nuardyta ir net sunkvežimiai dingdavo duobėse, tai dar nieko tokio. Vat, kai kanalizacija vedė ir neįvedė iki keleto namų, tai jau nejuokinga. Matyt, baigs vesti, kai galutinai kelią išasfaltuos.. na, dar pažiūrėsime, kaip tas upelis, kur „gelbėjimo“ sunkvežimiai skendo žiemą, atrodys, nes dabar, kai stipriau palijo, tai lyg vėl per viršu plaukė. Na, o padėkoti savivaldybei tai tikrai norisi už tai, kad nuardė bėgius ties „Baldais“, kurie savaitgaliais sutraumuodavo vidutiniškai 3-5 dvratininkus. Jau buvome priprate girdėti aimanas, ir verksmus. Blogiau kai sulūždavo koks kaulas ar praskeldavo kokia kaukuolę, tada ir medikai turėdavo ka veikt, mano medicinos kursai jau nepadėdavo. Žodžiu situacija gerėja mūsu gatvelėje“, – pasakojo Dainius.

Dėmesį į įsiplieskusią diskusiją atkreipė ir Kauno miesto savivaldybės atstovai. Pasak jų, šiuo metu bendrovė „ESO“ per Švenčionių gatvę veda magistralinį dujotiekį.

„Būtent dėl šios priežasties vėluojame užbaigti asfaltavimo darbus. Nutiesus dujotiekį bus paklotas paskutinis asfalto dangos sluoksnis ir Švenčionių gatvės kapitalinis remontas bus oficialiai baigtas“, – tikino miesto valdžia.

Jų teigimu, Švenčionių gatvė bus praplatinta, įrengti praėjimai pėstiesiems, atitvarai, naujas apšvietimas, nauja kelio danga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA