Neįprastas reginys: prie starto linijos „Dragūnų“ žiūrovai išvydo ir policijos automobilį (foto) | Kas vyksta Kaune

Neįprastas reginys: prie starto linijos „Dragūnų“ žiūrovai išvydo ir policijos automobilį (foto)

L. Misiūno nuotr.

„Nemuno žiede“ vykstančių traukos lenktynių pavadinimu „Dragūnai“ sezonas eina į pabaigą. Todėl žiūrovams buvo suteikta galimybė pamatyti neįprastą reginį, tokį šou, kokio Lietuvoje dar nebuvo. Prie traukos lenktynių starto linijos stojo ir Kauno vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų ekipažas.

„Dragūnų“ vakaro metu renginį aplankė daugiau nei keturi tūkstančiai žiūrovų. Gausiai susirinkusiai publikai į aktualius klausimus atsakinėjo Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė su kolegėmis.

„Kiekvienas iš mūsų yra atsakingas už eismo saugumą kelyje. Nei vienas nenori būti sužeistas, tad jei siekiame išvengti skaudžių nelaimių, tuomet privalome laikytis numatytų taisyklių. Norisi išbandyti automobilio galimybes? Tada tai daryti reikia ne kelyje, o tam specialiai pritaikytoje trasoje, kur užtikrinamas vairuotojo saugumas“, – teigia Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Pasak VšĮ „Nacionalinis žiedas“ vadovo Arūno Samochino, 2015 metais pradėtas organizuoti renginys „Dragūnai” prisideda prie eismo saugumo Kauno gatvėse.

„Traukos lenktynės „Nemuno žiede“ vyksta nuo 2015 metų. Renginys nėra skirtas profesionaliems lenktynininkams, renginio dalyviai yra visi, vairuojantys savo kasdienius automobilius. Renginys buvo pradėtas organizuoti drauge su „Taikos dragai“ jaunimu, kurie tokio tipo lenktynes organizuodavo nelegaliai, miesto gatvėse. Akivaizdu, kad buvo tik laiko klausimas, kada įvyks nelaimė. Gerai, kad pavyko užbėgti įvykiams už akių ir nelegalios gatvės lenktynės persikėlė į uždarą, specialiai tam pritaikytą saugią vietą – lenktynių trasą“, – dėstė A. Samochinas

Renginio šūkis – „Aš nelenktyniauju gatvėse – renkuosi lenktynių trasą“

VšĮ „Nacionalinis žiedas“ vadovas pasakojo, kad renginio šūkis atspindi esminę renginio idėją. „Varžytis tarpusavyje, išbandyti savo bei automobilio galimybes, viršyti greitį leistina tikrai ne visur. Pasiekti šiuos tikslus galima „Nemuno žiede“ – ten, kur visuomet susirenka nuo 50 iki 100 bendraminčių, nuo 700 iki 4000 žiūrovų bei visada yra gera atmosfera bei netenka baimintis dėl galimo nemalonaus susidūrimo su kelių policija, – aiškino A. Samochinas.

– Atkreipiu dėmesį, kad paskutinysis mūsų „Dragūnų“ renginys nustatė naujus standartus – pirmą kartą „Nemuno žiedo“ istorijoje mūsų organizuojamame renginyje susirinko virš 4000 žiūrovų. Dalyvių registraciją teko stabdyti ir apsiriboti ties 90 automobilių riba. Norinčiųjų buvo kone dvigubai daugiau, tačiau visi tiesiog nebūtų turėję galimybių lenktyniauti.“

Praėjęs renginys – rekordinis

Pasak A. Samochino, renginys susilaukė ypač didelio žiūrovų bei dalyvių susidomėjimo. Renginio lankytojų skaičius daugiau nei du kartus viršijo šiuo metu populiariausio bei tikrai profesionaliai organizuojamo žiede vykstančio „Fast lap“ paskutiniojo renginio dalyvių skaičių. Jo manymu, vienos priežasties nėra, susidėjo visa eilė aplinkybių ir buvo pasiektas puikus rezultatas. Tai ilgo, nuoseklaus „Nemuno žiedo“ komandos darbo rezultatas.

„Taip pat malonu, kad policijos pareigūnai supranta renginio svarbą ir prisideda prie jo populiarinimo patys aktyviai dalyvaudami. Tokiu būdu mes einame civilizuotų valstybių keliu, kuomet policijos pareigūnai yra arčiau visuomenės ir pozicionuoja save ne kaip represinę bei baudžiančią instituciją, bet vykdo būtent prevencinę bei švietėjišką veiklą. Tikrai labai noriu padėkoti Kauno apskrities VPK viršininkui Dariui Žukauskui už bendradarbiavimą didinant saugumą Kauno miesto gatvėse“, – kalbėjo vadovas.

Artimiausias renginys „Dragūnai“ – Rugsėjo 12 d., 18 val., Kačerginės esančiame „Nemuno žiede“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA