Garbaus amžiaus kaunietę aplankė svečiai iš prezidentūros ir savivaldybės | Kas vyksta Kaune

Garbaus amžiaus kaunietę aplankė svečiai iš prezidentūros ir savivaldybės

Kaunas.lt nuotr

92-ejų metų Ona Jakutavičienė trečiadienį sulaukė svečių iš prezidentūros ir Kauno miesto savivaldybės. Septynių vaikų motina įvertinta valstybiniu apdovanojimu už viso gyvenimo nuopelnus.

„Šis garbingas valstybės apdovanojimas jums skiriamas pagimdžius, išauginus ir gerai išauklėjus savo vaikus. Kuo daugiau jums sveikatos ir tegul nuolat lydi artimųjų šiluma“, – kalbėjo kaunietę pasveikinęs prezidentūros kancleris Giedrius Karauskas.

Jis įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalį ir kartu su prezidentės Dalios Grybauskaitės linkėjimais perdavė simbolinę dovaną – šalies vadovės saldainius.

Kauno mero vardu gėles ir sveikinimus kaunietei perdavė ir vicemerė Rasa Šnapštienė: „Visi žinome, kaip sunku auginti vaikus ir išleisti į gyvenimą dorus, garbingus žmones. Esate pavyzdys daugeliui motinų ir šeimų. Dėkojame už visa tai ir linkime paties vertingiausio turto – stiprios sveikatos, kad greitai susitiktume minėdami jūsų šimtmetį.“

Gruodžio 1-ąją 93 metų sukaktį minėsianti O. Jakutavičienė pagimdė septynis vaikus, tačiau viena iš dviejų dukterų dėl įgimtos ydos mirė nesulaukusi nė metų. Šiuo metu ji džiaugiasi trijų sūnų ir dukters draugija bei 15 anūkų ir panašiu proanūkių pulku. Dar vieno provaikaičio ji laukia ateinant į šį pasaulį artimiausiu metu.

„Buvo labai sunkūs laikai, didelė šeima, bet išauginau juos. Keleto vaikų jau ir netekau. Užtat dabar turiu anūkų ir proanūkių, kurių vien rankų pirštais nebesuskaičiuoju – reikia rimčiau galvą pasukti, o ji irgi silpna. Tai didelis džiaugsmas ir atpildas už viso gyvenimo rūpesčius. Galbūt dabar vaikus auginti kiek lengviau, bet anuomet tai būdavo nemenkas vargas“, – neslėpdama jaudulio kalbėjo moteris.

O. Jakutavičienė yra viena vyriausių daugiavaikų motinų Kaune. Ji prisipažino, kad toks valstybinis įvertinimas buvęs netikėtas. Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ prezidentės dekretu apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant šalies vardą įvairiose srityse. Kasmet šitaip pagerbiamos ir daug vaikų užauginusios bei gerai juos išauklėjusios gausių šeimų motinos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA