Kritikos sulaukę Kauno „Žalgirio“ arenos atstovai pažadėjo vykdyti pakeitimus | Kas vyksta Kaune

Kritikos sulaukę Kauno „Žalgirio“ arenos atstovai pažadėjo vykdyti pakeitimus

BNS 2018/08/30 11:43
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje judėjimo negalią turintiems žmonėms neužtikrinamos lygios galimybės stebėti renginius, pranešė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

„Kauno arena“ neužtikrino Lygių galimybių įstatymo (…) įtvirtintos pareigos visiems vartotojams sudaryti vienodas sąlygas gauti tokias pačias paslaugas ir tokiu būdu sudarė sąlygas diskriminuoti asmenis, turinčius judėjimo negalią“, – rašoma tarnybos sprendime.

Tyrimą lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė pradėjo gavusi informacijos, kad sporto rungtynes norintiems stebėti asmenims su judėjimo negalia vietos yra skirtos sektoriuose, kur matomumą riboja priekyje sėdintys žiūrovai ir kiti asmenys, o ne sporto renginių metu asmenims su negalia vietos iš viso nėra numatomos.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovai Kaune susitiko su arenos administracijos darbuotojais ir apžiūrėjo patalpas bei žiūrovų vietų išdėstymą.

Pasak tarnybos pranešimo, nors raštu administracijos vadovas Paulius Motiejūnas paaiškino, kad sąlygos neįgaliesiems sudaromos, per vizitą nustatyta, kad žiūrovų vietos asmenims, judantiems vežimėliu, nėra pritaikytos, yra fiziškai neprieinamos arba prieinamos sunkiai.

Taip pat nustatyta, kad bandant internetu nusipirkti bilietus į koncertus, vietų neįgaliesiems pasirinkti nėra galimybės.

Tarnybos teigimu, Kauno „Žalgirio“ arenos administracija atsižvelgė į daugelį išsakytų pastabų ir pripažino jų pagrįstumą, bendradarbiavo bei sutarė dėl konkrečių pasiūlymų trūkumams ištaisyti.

Artimoje ateityje bilietų pardavimo internetu sistemą planuojama sutvarkyti taip, kad žmonėms su negalia pritaikytas vietas būtų galima pasirinkti įvairiose arenos vietose. Taip pat planuojama užtikrinti, kad visuose sporto ir kultūriniuose arenos renginiuose mažiausiai 2 proc. visų vietų būtų pritaikytos neįgaliesiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA