Pirmą kartą Kaune organizuojamas vežimėlių paradas: tikisi šimtų dalyvių | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą Kaune organizuojamas vežimėlių paradas: tikisi šimtų dalyvių

Rugsėjo 9 dieną Kaune vyks pirmasis Lietuvoje vežimėlių paradas. Ši eisena pradės Šeimų sporto šventę, vyksiančią Nemuno saloje. Tokio pobūdžio renginiai labai populiarūs užsienyje, o mūsų šalyje antrąjį rugsėjo šeštadienį vyks pirmąjį kartą.

[galerija kiek=”4″]

Eisenoje gali dalyvauti ne tik šeima, tėvai, bet ir seneliai – dalyvių skaičius neribojamas, tačiau būtina išankstinė registracija. Prizais bus apdovanotos išradingiausios šeimos, kurios išsiskirs įdomiomis idėjomis, tačiau tam kad tapti eisenos dalyviau galima atvykti ir be specialių papuošimų.

„Norime kad kuo daugiau šeimų palaikytų šią idėją, kad mūsų eisena būtų kuo gausesnė ir šis renginys taptų tradiciniu. Nes kitose pasaulio šalyse tokie renginiai yra labai populiarūs, padeda šeimoms susipažinti, bendrauti ir kartu užsiimti bendromis veiklomis“, – sako sėkmingai veiklas kūdikius auginančioms moterims Kaune organizuojančios judėjimo „Mamos kartu“ iniciatorės Aistė Jurgutienė ir Dovilė Dilienė.

Tiesa, kas išties būtina, kad galėtumėte dalyvauti parade – tai vaikiškas vežimėlis. „Vaikiškas vežimėlis tampa jungiančia grandimi tarp šeimų kurios augina mažus vaikus. Tai nebėra tik transporto priemonė“, – sako pirmą kartą surengti vežimėlių paradą Lietuvoje sugalvojusios moterys.

Visiems registruotiems renginio dalyviams bus suteikti numeriai, įteikti parado medaliai, dovanos. Renginys yra nemokamas. Šiuo metu informaciją apie eiseną socialinio tinklo facebook profilyje „Mamos kartu“ perskaitė virš dvidešimties tūkstančių žmonių. „Kol kas dalyvių registracija tik prasidėjo, bet dar turime beveik dvi savaites, todėl manome, kad dalyvių skaičius gali būti išties įspūdingas“, – įsitikinusios organizatorės.

Dalyviai į būsimą paradą kviečiami žvelgti kūrybiškai, dovanoti gerą nuotaiką ir sau, ir visiems šventės dalyviams, sukurti savo komandos stilių, kūrybiškai papuošti vežimėlius. „Tegul vienai dienai jie tampa bolidais, karietomis ar pasakų herojais“, – idėjas siūlo eisenos organizatorės ir būsimos dalyvės.

Visas šeimas, draugus, kaimynus, kurie šiuo metu neaugina mažamečių vaikų, judėjimo „Mamos kartu“ iniciatorės kviečia tapti šio renginio dalyviais ir palaikytojais. Juk mamoms reikia visų mūsų dėmesio.

Kaune gyvenančių mamų susidomėjimo jau sulaukė ir anksčiau judėjimo „Mamos kartu“ organizuotos veiklos – treniruotės su vežimėliais, piknikai gamtoje. „Pirmąjame sezone sportavusios su vežimėliais mamos ne tik pagerino savo fizinę būklę, tapo fiziškai stipresnės, bet ir užmezgė draugystes, kurios tęsiasi net ir vaikams išėjus į darželius, o mamoms grįžus į darbus“, – pasakoja jos.

Judėjimas „Mamos kartu“ kviečia kūdikius auginančias mamas apsilankyti mamų su vežimėliais treniruotėje ir daugiau sužinoti apie jų vykdomą veiklą ir vežimėlių paradą. Jei negalite atvykti į treniruotę, organizatorės lauks visų vežimėlių parade.

Daugiau informacijos čia ir čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA