Kaunietė pasipiktino: vieną dieną nubaudę, kitą patys elgėsi taip pat | Kas vyksta Kaune

Kaunietė pasipiktino: vieną dieną nubaudę, kitą patys elgėsi taip pat

delfi.lt 2018/08/30 17:15
DELFI nuotr.

Kaunietė Rasa pasipiktino pareigūnų elgesiu. Laikinosios sostinės centre dirbanti moteris pasakoja gana kuriozinę situaciją, kai buvo nubausti neleistinoje vietoje automobilius sustatę kauniečiai, tačiau jau kitą dieną ten pat tarnybinius automobilius sustatė… patys pareigūnai.

Kauno miesto centre, Totorių gatvėje, šalia Ramybės parko viename iš biurų dirbantys kauniečiai sulaukė pastatą rekonstruojančių statybininkų prašymo patraukti automobilius, kad jie netrukdytų darbams.

Žmonės sutiko, tačiau automobilių fiziškai nebebuvo kur statyti. Vienintelė vieta – užimti dalį pėsčiųjų tako. Vairuotojai taip ir padarė – sustatė mašinas neleistinoje vietoje ir netrukus sulaukė pareigūnų vizito.

Atvykę policijos pareigūnai visų ne vietoje sustatytų automobilių savininkus nubaudė. „Informavo, kad gresia bauda nuo 30 iki 80 eurų. Kadangi nesu bausta, tai man buvo skirta pusė minimalios baudos – 15 eurų. Na taip, padarėme pažeidimą. Baudą jau susimokėjau. Galbūt galėjo perspėti“, – DELFI pasakojo Rasa.

Įdomu, kad jau kitą dieną lygiai taip pat pažeisdami Kelių eismo taisykles (KET) automobilius sustatė policijos pareigūnai. DELFI žiniomis, buvo gautas iškvietimas į Totorių gatvę užfiksuoti nelaimingą atsitikimą statybų metu. Atvykę pareigūnai tarnybinius automobilius sustatė lygiai ten pat, kaip ir nubausti kauniečiai.

„Įdomu, ar gali pareigūnai už pažeidimą nubausti patys save?“ – pusiau juokais klausia Rasa, įamžinusi šį pažeidimą.

Paaiškėjo, kad teoriškai pareigūnas gali būti nubaustas dėl padaryto KET. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių: koks buvo gautas pranešimas, apie ką pranešta ir panašiai. Žinoma, jei kažkieno sveikatai gresia pavojus, pareigūnas turi teisę automobilį palikti draudžiamoje vietoje. Tačiau panašu, kad šį kartą tai nebuvo toks atvejis.

„Dėkojame už pateiktą vaizdinę informaciją, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai įvertins vaizdinėje medžiagoje matomą situaciją, galimas priežastis ir priims sprendimą. Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Taip pat primename, kad visuomet pastebėjus Kelių eismo taisyklių pažeidimus galima pranešti naudojantis elektroninių policijos paslaugų portalu epolicija.lt“, – teigė Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA