E. Jakilaitis atsisveikina su dar viena LRT laida: iškelta sąlyga būtų surišusi rankas | Kas vyksta Kaune

E. Jakilaitis atsisveikina su dar viena LRT laida: iškelta sąlyga būtų surišusi rankas

BNS, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/08/29 13:53
DELFI nuotr.

Nacionalinio transliuotojo laidoje „LRT forumas“ nelieka iš Kauno kilusio žurnalisto Edmundo Jakilaičio, laidą ves žurnalistas Raigardas Musnickas, šiuo metu dirbantis Žinių radijuje.

LRT atstovai ir pats E. Jakilaitis BNS patvirtino, kad nors laida ir laimėjo konkursą, nepavyko sutarti dėl darbo sąlygų – žurnalistui nepriimtinas pasirodė sutartyje numatytas draudimas vesti informacines laidas kitose televizijose.

„Tai yra administracijos sprendimas. Mes iš tikrųjų labai norėjome, kad jis (E. Jakilaitis – BNS) liktų „LRT forume“, sutartis buvo paruošta ir ten buvo numatytas punktas, kad jis negali vesti aktualijų laidų, projektų kitur. Šis punktas yra tam, kad į konkurencinę aplinką nebūtų nunešamos aktualijos – tai mūsų netenkina“, – BNS sakė LRT atstovė spaudai Virginija Bunevičiūtė.

Ji patvirtino, kad nuo rugsėjo ir toliau bus rodoma E. Jakilaičio prodiuserinės kompanijos „Media 3“ rengiama „Nacionalinė ekspedicija“, toliau rodoma ir tos pačios kompanijos prodiusuota laida „Šiandien prieš 100 metų“ su profesoriumi Liudu Mažyliu.

Pasak E. Jakilaičio, sutarties jis negalėjo pasirašyti, nes tai ribotų jo galimybes dirbti žurnalistinį darbą. „Negalėjau pasirašyti punkto, kuris įpareigoja laidos vedėją dirbti tik LRT kanaluose. Mano argumentai buvo tokie, kad tai yra niekaip neįmanoma, nes negaliu įsipareigoti tik LRT, kai LRT neturiu krūvio – LRT nelikus „Dėmesio centre“ tas išskirtinumas neįmanomas, nes susiriščiau sau rankas ir iš esmės negalėčiau užsiimti žurnalistine veikla“, – BNS paaiškino jis.

Savo ruožtu R. Musnickas BNS teigė, jog sutartyje ribojimai dirbti radijuje nenumatyti, jis ir toliau dirbs Žinių radijuje, gavęs dabartinių darbdavių sutikimą vesti laidą LRT.

Tiek E. Jakilaitis, tiek V. Bunevičiūtė patvirtino, kad „LRT forumo“ pavadinimo teisės priklauso LRT. Anot E. Jakilaičio, jis nuo rugsėjo pradžios ves diskusijų laidą „Pagonių kiemas“ per „Laisvės TV“, kuri, anot jo, „iš tolo gali priminti“ „TV forumą“, tačiau bus netradicinio formato. Laidą tuometiniu pavadinimu „TV forumas“ E. Jakilaitis vedė nuo 2005-ųjų įvairiose šalies televizijose – TV3, LRT, „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Birželio pradžioje pranešta, kad LRT eteryje neliks ir keturis sezonus vakarais transliuotos E. Jakilaičio laidos „Dėmesio centre“ – ją pakeitė „Dienos tema“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad „Dėmesio centre“ persikėlė į DELFI TV, BTV ir „Info TV“ eterį – E. Jakilaitis jau sukirtęs rankomis ir pradėjęs rengti laidą šioms žiniasklaidos priemonėms. Norėdamas tęsti darbą „LRT forume“, akivaizdu, jis būtų turėjęs nutraukti ryšius su minėtu naujienų portalu ir televizijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA