Fiksuoja skaitytojas: ką tik atidarytame Dainavos parke laukite nelaimės (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: ką tik atidarytame Dainavos parke laukite nelaimės (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Prieš porą dienų atnaujintame Dainavos parke apsilankęs kaunietis liko nemaloniai nustebintas. Skaitytojo užfiksuotame vaizdo įraše ant įrenginio besisupant vaikui, judėjimas matomas ten, kur jo būti neturėtų.

„Pirmadienį apsilankėme prieš savaitę atidarytame Dainavos parke – tikrai dalis pinigėlių nuplaukė kažkur kitur, bet čia jau kitas klausimas“, – kalbėjo vaikų saugumu susirūpinęs Henrikas, kaip pats sakė, siekiantis užbėgti už akių traumoms.

Jo atsiųstame vaizdo įraše jaunasis „Žalgirio“ gerbėjas sūpuojasi ant dviejuose taškuose į žemę įtvirtintos sūpynės. Tose vietose, kur įbetonuoti stulpai, matyti, kad visa konstrukcija linguoja pirmyn ir atgal, judindama guminę žaidimų aikštelės dangą.

„Kas vyksta Kaune“ pasiteiravus, ar pastebėjo daugiau galimai netinkamai atliktų darbų, kaunietis nedvejodamas atsakė teigiamai, nors ir teigė parke su atžala ilgai neužsibuvęs.

„Kokybes trūksta akmens sudėjimui aplink fontaną, daug kur žvyras… Kai palygini su seniau įrengtais Latvijoje esančiais parkais, tai trūksta žodžiu. Gerai, kad tvarko, bet atmestinai“, – apgailestavo Henrikas.

[susije_video kurie=””]

Dėl atliktų darbų kokybės ir įrenginių saugumo nusiųsti klausimai Kauno miesto savivaldybei. Gavę savivaldybės komentarą, informuosime skaitytojus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pirmasis Kaune rekonstruotas Dainavos parkas oficialiai atidarytas rugpjūčio 18-19 dienomis. Čia pakeista apšvietimo sistema, atnaujintas tvenkinys bei sumontuotas pėsčiųjų tiltelis, įrengtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, sutvarkyta augmenija, nutiesti nauji takai ir pastatyti suoliukai.

Papildyta

Kauno savivaldybės ketvirtadienį pateiktame komentare sūpynes įrengusios įmonės „Avona“ statybos vadovas Gytis Donauskas teigė, kad dviejuose taškuose sutvirtintu įrenginiu naudojasi ne tik vaikai, kaip buvo numatyta – dėl to didelės dinaminės apkrovos išklibino tvirtinimą.

„Sūpynes stengsimės pataisyti kitą savaitę. Visiems parko įrenginiams yra taikoma 5 metų garantija“, – patikino G. Donauskas, pridūręs, kad įrenginių patikrą atliko akredituota įmonė, kuri pateikė sertifikatą, jog jie saugūs ir tinkami naudoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA