Nors oro balionas ir nepakilo, bet laimėjimo kauniečiai sulauks | Kas vyksta Kaune

Nors oro balionas ir nepakilo, bet laimėjimo kauniečiai sulauks

R. Tenio nuotr.

Vasaros pabaigoje oficialiai visuomenei atvertuose Dainavos ir Kalniečių parkuose vykusios programos dalimi turėjo tapti skrydžiai Kauno savivaldybei priklausančiu oro balionu „Kaunas auga“. Tačiau balionas taip ir nepakilo, nors atidarymų dalyviams buvo žadama loterija su galimybe laimėti nemokamą skrydį.

„Oro baliono kilimui reikalingos palankios oro sąlygos, deja, abiejų parkų atidarymų metu tokių sąlygų nebuvo, todėl balionas negalėjo pakilti nei per Dainavos, nei per Kalniečių parko atidarymą“, – esamą situaciją „Kas vyksta Kaune“ redakcijai pakomentavo Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Pasak A.Vilčinsko, abu laimėtojai yra paskelbti, o Dainavos parko atidarymo laimėtojai oro balionu skrido jau praeitą trečiadienį, t.y. rugpjūčio 22 d.

„Kalniečių parko laimėtojų skrydis dar nesuplanuotas, visgi laimėtojų kontaktai žinomi, belieka laukti skrydžiui palankaus oro“, – teigia Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas.

Kauniečiai taip pat pastebėjo, kad vis dažniau Kauno komunikacijoje naudojamas ant miestui priklausančio baliono užrašytas šūkis„Kaunas auga“, neseniai tokiu pačiu užrašu papuošti ir miestiečiams Kalniečių parke dalinti geltoni balionai. „Tai yra tiesiog skambus šūkis, kuriuo buvo nuspręsta papuošti oro balioną ir mažuosius balionus“, – naujos sentencijos apie Kauną nesureikšmino A. Vilčinskas.

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Grigalevičius taip pat nei paneigė, nei patvirtino spėliones, kad galbūt ateityje ši frazė pakeis šiuo metu Kauną garsinantį šūkį „Kaunas tvarkosi“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA