Kaunietė kosmetologė V. Šeputienė atskleidžia, kaip teisingai pasirinkti grožio paslaugas | Kas vyksta Kaune

Kaunietė kosmetologė V. Šeputienė atskleidžia, kaip teisingai pasirinkti grožio paslaugas

Organizatorių nuotr.

Šiandieniniame informacijos sraute dažna moteris, grožio klausimais pasimeta pasiūlos gausoje. Todėl norint suprasti, ko jai iš tiesų reikia ir kokias priemones naudoti, kaip susidėlioti savo odos priežiūros planą yra gana sudėtinga, juolab tai padaryti reikalinga profesionalo pagalba.

[galerija kiek=”12″]

Šią tiesą patvirtino, ir ką tik praėjęs renginys „The Skin care lovers“ moterimis, kuriame profesionalai konsultavo odos priežiūros ir grožio klausimais. Ilgametę darbo patirtį dirbant su klientais turinti kosmetologė Vilija Šeputienė atskleidžia, kokios tendencijos vyrauja grožio paslaugų srityje.

Kokie pagrindiniai prioritetai klientams renkantis grožio paslaugas?

Dažnos klientės, nežinodamos visų grožio paslaugų galimybių renkasi tai, kas joms pasiekiamiausia, pigiausia ar tiesiog tuo metu labai madinga ir reklamuojama. Tačiau jos ne visuomet žino, kaip reikėtų teisingai sudėlioti odos priežiūros planą.

Todėl nuolat moterims sakau, jog jos visos privalo turėti savo kosmetologą, kuris galėtų ne tik skirti profesionalią kosmetologinę odos priežiūrą, taip pat namų odos priežiūros planą, bet ir rekomenduoti kitų specialistų (dermatologų, odontologų, plastikos chirurgų) konsultacijas.

Žinoma, tai reikalauja kosmetologą domėtis plačiau, tačiau šiandieninėje informacijos, mokymų gausoje save gerbiantis ir klientus mylintis kosmetologas gilina žinias ir pats domisi naujovėmis.

Kaip pasirinkti priemones odos priežiūrai namuose?

Tai turėtų būti ne pačios klientės rūpestis. Kokias kosmetines priemones jai naudoti turėtų patarti profesionalas – būtent kosmetologas, atlikęs veido odos diagnostiką bei parengęs planą pagal individualius klientės poreikius.

Kasdien susiduriu su situacija, jog moterys pačios ieškodamos sau kosmetinių priemonių pasirenka jas neteisingai. Taip išleidžia pakankamai daug pinigų ir neturi norimo rezultato. Klaidingai manome, kad pirktas brangus, gerai išreklamuotas produktas ar draugei puikiai tinkantis kremas, išsispręs ir jūsų odos problemas.

Deja, ne visada taip nutinka. Tai, kas tinka draugei, nebūtinai tinka jums. Todėl profesionalo sudėliotas planas turės žymiai geresnį efektą, nes jis atitiks galybę veiksnių: amžių, gyvenimo būdą, esamą sveikatos ir odos būklę, procedūrų poreikį, tarpusavyje naudojamų kosmetinių produktų sąveiką ir t.t.

Rekomenduoju pradėti nuo individualios kosmetologų konsultacijos, nes čia gausite atsakymus ir specialiai jums parengtą tinkamą odos priežiūros planą.

Svarbu šviesti savo klientus grožio klausimais

Visų pirma, konsultacijų metu labai daug kalbuosi su klientėmis. Per pokalbį paliečiami individualūs dalykai, įsigilinama į klientės lūkesčius. Neretai su moterimis tenka apžvelgti ir kosmetinių produktų rinką, kosmetinių paslaugų įvairovę, nupiešti senėjimo perspektyvą. Taip padedant susivokti, kas vyksta su veido oda, kokios organizmo funkcijos daro įtaką odos būklei.

Dažnai pačios klientės ekspermentuoja su naujais produktais. Todėl dėl neteisingos odos priežiūros pridaro klaidų. Žinoma, visko žinoti tiesiog neįmanoma, todėl viena iš kosmetolgo darbo dalių yra jų tinkamas informavimas. Visa savo patirtimi dalinuosi ir socialiniame tinkle „Facebook“, esu sukūrusi grožio ir įvaizdžio mokyklą BeautyGuru.lt, kurioje galima rasti straipsnius, vaizdo įrašus, susijusius su grožio aktualijomis. Taip pat vedu mokymus įvairiomis temomis profesionalams. Tarp jų – antakių dizaino subtilybės, blakstienų laminavimas ir kt.

Kokios moterims yra aktualiausios odos priežiūros temos?

Savaitgalį, Vilniuje vykusiame „The Skin care Lovers“ renginyje teko konsultuoti moteris, kurios atvyko tiesiog daugiau sužinoti apie odos priežiūrą. Išryškėjo trys dominuojančios odos problemos: odos pigmentacija, spuoguotumas ir išsiplėtę kapiliarai.

Atėjus rudeniui aktualios tampa rūgštinės procedūros, jos yra nepamainomos sprendžiant įvairias odos problemas. Rūgštiniai produktai ir procedūros unikalios tuo, jog dėl jų molekulės santykinio dydžio pasiekiama problemos vieta ir tam tikrame odos gylyje atliekama funkcija: spuogams – priešuždegiminis antimikrobinis poveikis, pigmentuotai odai – iššviesėjimas ir skaistinimas, kapiliarams – odos darinių atsinaujinimas, kapiliaro sienelės stiprinimas.

Šios procedūros puoselėja odos reljefą, ko paprastai negali padaryti intervencinės estetinės procedūros. Tačiau rūgštinių procedūrų efektyvumas priklauso nuo kosmetologo profesionalumo ir patirties. Apie tai itin daug kalbėjau konsultacijų metu renginyje, juk kiekviena nori išgirsti tą stebuklingą odos priežiūros receptą, tačiau jis – individualus.

Džiaugiausi renginyje galėjusi ne tik konsultuoti, bet ir pradžiuginti net 300 moterų, kurioms padovanojau partnerių įsteigtas dovanas. Mano mėgiamas profesionalios kosmetikos gamintojas „Sothys“ suteikė galimybę išbandyti naujausius produktus, „Grožio spektras“ dovanojo blakstienų augimą skatinančius serumus ir tušus „Revitalash, „Fenoq“, gaminantys „Tricolagen peptid“ bei „Microhyaliuron“ maisto papildus džiugino moteris savo produkcija. Tai buvo puikus renginys, sulaukęs itin gerų atsiliepimų ne tik iš proefesionalų, bet ir svečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA