Žalgiriečiai išsidalijo numerius – įprastus skaičius rinktis galėjo ne visi | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai išsidalijo numerius – įprastus skaičius rinktis galėjo ne visi

R. Tenio nuotr.

Artėjančiam sezonui besirengiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau žino, kokie numeriai žibės ant jų dėvimų marškinėlių. Komandos senbuviai liko ištikimi savo mėgstamiems skaičiams, o įvairius variantus svarstę „Žalgirio“ naujokai turėjo pasukti galvas.

Daugiausiai laiko apmąstymams skyrė Thomasas Walkupas. Įpratęs rungtyniauti 0 numeriu pažymėtais marškinėliais, šio Lietuvoje kiek neįprasto numerio amerikietis negalėjo rinktis – jis priklauso Brandonui Daviesui.

„Visada norėčiau turėti Nr. 0, tačiau puikiai suprantu, kad pirmenybė tenka komandos senbuviams, – į situaciją ramiai reagavo T.Walkupas. – Septyni yra taip pat labai gražus skaičius. Esu didelis Cristiano Ronaldo gerbėjas, todėl ir pasirinkau, kad mano marškinėlius žymėtų numeris 7.“

Į Kauno „Žalgirio“ sistemą sugrįžęs Marius Grigonis irgi turėjo pasirinkti kitą numerį. Jis vilkės 40-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Kai žaidžiau dublerių komandoje, mano numeris buvo 13, – prisiminė M. Grigonis. – Dabar dėl suprantamų priežasčių turėjau rinktis kitą numerį, o skaičius 40 man irgi yra įprastas.“

Kitas „Žalgirio“ naujokas Nate‘as Woltersas per savo profesionalo karjerą yra rungtyniavęs įvairiais skaičiais pažymėtais marškinėliais. Atvykęs į „Žalgirį“ amerikietis pasirinko 3 numerį, kuris ketverius metus lydėjo N. Woltersą atstovaujant „South Dakota State“ universitetui NCAA lygoje.

Į Kauną iš Šiaulių persikėlęs Laurynas Birutis, kiek pagalvojęs, nusprendė, kad šiame sezone ant jo nugaros puikuosis 17 numeris. Bene mažiausiai problemų pasirenkant numerį turėjo Donatas Sabeckis, kadangi jo mėgstamas skaičius 8 buvo laisvas.

Pirmasis per komandų pristatymą „Žalgirio“ arenoje išbėgs jau minėtas B.Daviesas, likęs ištikimas numeriui 0. Savo marškinėlių numerių nekeitė ir Paulius Jankūnas (13), Artūras Milaknis (21), Aaronas White‘as (30), Antanas Kavaliauskas (44) ir Edgaras Ulanovas (92).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA