Naujų mokslo metų Kaune realijos: reorganizuotose mokyklose kai kuriems mokiniams vietos garantuotos | Kas vyksta Kaune

Naujų mokslo metų Kaune realijos: reorganizuotose mokyklose kai kuriems mokiniams vietos garantuotos

DELFI nuotr.

Planuojama, kad šiemet mokslus Kaune pradės 3 166 pirmokai. Iš viso šiais mokslo metais miesto žinioje esančiose mokyklose turėtų būti apie 31 tūkst. mokinių, o dar apie 5 tūkst. – privačiose mokymo įstaigose. Artėjant Rugsėjo 1-ajai portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi pokyčiais ir aktualijomis ugdymo įstaigose mieste.

„Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklose numatomas mokinių skaičiaus padidėjimas. Viena iš priežasčių – naujų pastatų plėtra. Pavyzdžiui, Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjus ugdymo procesą vykdys ne tik S. Lozoraičio g. 13, bet ir Vaidoto g. 11. Anksčiau čia veikė privati Vilkaviškio vyskupijos valdyta Šv. Mato gimnazija“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Onos Visockienė.

Naujuosius 2018-2019 mokslo metus, pasak jos, pradės 74 Kauno miesto bendrojo ugdymo mokyklos, esančios Kauno miesto savivaldybės žinioje. Tarp jų 5 mokyklos-darželiai, 7 pradinės mokyklos, 16 progimnazijų, 2 pagrindinės mokyklos, 6 mokyklos-daugiafunkciai centrai, 21 gimnazija, 6 specialiosios mokyklos ir ugdymo centrai, 11 neformalaus ugdymo įstaigų. Taip pat mieste veikia 9 nevalstybinės (privačios) bendrojo ugdymo mokyklos.

Įkurti trys nauji mokyklų padaliniai

Kaip minėta, Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjus jaunąją kauniečių kartą ugdys ne tik S. Lozoraičio g. 13, bet ir Vaidoto g. 11, Panemunėje. Taip pat per dvi vietas ugdymo procesą vykdys Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija – ne tik Bitininkų g. 31, bet ir Šeštokų g. 30.

Rugsėjo 1-ąją duris atvers Veršvų gimnazijos filialas, kuris kuriasi naujame pastate Romainių gatvėje – tai yra pirmoji ir kol kas vienintelė per nepriklausomybės laikotarpį Kaune naujai pastatyta valstybinė mokykla.  Planuojama, kad čia mokysis iki 250 vaikų – aštuonios pradinukų klasės ir dvi priešmokyklinio amžiaus grupės.

Pasiteiravus apie per pastarąjį laikotarpį įvykusius pokyčius švietimo įstaigų sektoriuje, t.y. galbūt išaugo ar sumažėjo kai kurių iš jų skaičius, Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojos teigimu, Kauno mieste šiuo aspektu ženklesnių pokyčių nėra.

„Galima paminėti nebent šiuo metu likviduojamą Šv. Mato gimnaziją, kuri buvo privati ir valdoma Vilkaviškio arkivyskupijos. Dabar čia veiks miesto žinioje esantis KTU inžinerijos licėjus“, – pridūrė pašnekovė.

Taip pat, anot O. Visockienės, verta akcentuoti naująjį Veršvų gimnazijos filialą Romainiuose. Ši miesto dalis jau ilgą laiką išgyvena itin aktyvią plėtrą, todėl kauniečiai neabejotinai įvertins galimybę pradinukams lankyti naują mokyklą patogioje vietoje, gana arti namų. Mokinių kiekio padidėjimu gali pasigirti ir Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija, todėl ši ugdymo įstaiga taip pat plečiasi ir kuriasi naujose patalpose, kalbėjo ji.

Įvyko 6 ugydymo įstaigų reorganizacijos

Naujus mokslo metus 6 Kauno ugdymo įstaigos pasitiks po rimtų permainų, dauguma jų patyrė įstaigų sujungimus. „Mokiniai gali rinktis bet kurią Kauno bendrojo ugdymo mokyklą, tačiau prijungimo atveju toje mokykloje jiems vieta garantuota“, – subtilybes paaiškino Kauno miesto savivaldybės atstovė.

Kaune buvo sujungtos šios ugdymo įstaigos:

  • Kauno Aleksandro Puškino gimnazija – prijungtas Kauno 6-asis lopšelis-darželis;
  • Kauno Bernardo Brazdžionio mokykla – prijungtas Kauno Jono Žemaičio-Vytauto mokykla-daugiafunkcis centras;
  • Kauno suaugusiųjų mokymo centras – prijungtos Kauno Tito Masiulio jaunimo mokykla ir Kauno jaunimo mokykla;
  • Kauno Kovo 11-osios gimnazija – prijungtas Kauno Vandos Tumėnienės ugdymo centras;
  • Kauno „Nemuno“ mokyklos-daugiafunkcis centras – prijungtas Kauno lopšelis-darželis „Eglutė“;
  • Žaliakalnio progimnazija – prijungta Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla.

Žvelgiant į ugdymo įstaigų tinklo pasiskirstymą mieste pagal seniūnijas, daugiausia mokyklų išsidėsčiusios centrinėje miesto dalyje ir aplink ją, o mažiausia – miesto pakraščiuose.

„Pavyzdžiui, Aleksoto ir Petrašiūnų seniūnijose – po dvi bendrojo ugdymo mokyklas. Vilijampolėje – keturios. Gausiausios mokyklų skaičiumi yra Šilainių, Eigulių, Centro, Žaliakalnio, Dainavos ir Gričiupio seniūnijos“, – vardijo O. Visockienė.

Taip pat, kaip jau rašyta portale „Kas vyksta Kaune“ Kauno miesto savivaldybė ieškojo daugybės vadovų, mokytojų švietimo įstaigoms Kaune (daugiausia darželiams, bet ir mokykloms). Primename, kad šiuo metu paskelbta ir vyksta 15 konkursų, tačiau jie dar nėra pasibaigę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA