Sujudimas Pravieniškių pataisos namuose: pranešta apie galimas riaušes (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Sujudimas Pravieniškių pataisos namuose: pranešta apie galimas riaušes (atnaujinta)

BNS 2018/08/28 11:24
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Antradienį gavus pranešimą apie galinčias kilti riaušes Pravieniškių pataisos namuose vykdomos prevencinės priemonės, pranešė Kalėjimų departamentas.

Antradienį ryte Bendruoju pagalbos centro telefonu SMS žinute buvo gautas Pravieniškių pataisos namų-atviros kolonijos nuteistųjų pranešimas dėl galimų riaušių Pravieniškių pataisos namuose.

Kalėjimų departamentas praneša patikslinęs bendradarbiavimo su Viešojo saugumo tarnyba plane numatytus veiksmus, skirtus riaušių prevencijai ir viešosios tvarkos užtikrinimui.

13 val. duomenimis, nuteistieji, galintys konfliktuoti, izoliuoti. Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai padeda vykdyti išorės ir vidaus apsaugą. Situacija pataisos namuose yra stabili.

Pataisos pareigūnai atlieka kratas, tikrina ar nuteistieji neturi draudžiamų daiktų. Kalėjimų departamento direktoriaus Roberto Krikštaponio teigimu, pareigūnai yra pasirengę suvaldyti nuteistųjų savivalę Pravieniškių pataisos namuose ir vykdys visas būtinas prevencines priemones.

Apie 18 val. Kalėjimų departamentas informavo, kad nuteistųjų priežiūra vyksta įprastai, situacija stabili. Kratų metu rasti 4 mobiliojo ryšio telefonai, 10 litrų raugo ir keletas savadarbių duriančių-pjaunančių daiktų.

Prevencinės priemonės bus tęsiamos dar kelias dienas, BNS sakė Kalėjimų departamento atstovė Simona Banėnienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA