Nelengvas situacijas įveikę Kauno pareigūnai sulaukė svarbaus įvertinimo | Kas vyksta Kaune

Nelengvas situacijas įveikę Kauno pareigūnai sulaukė svarbaus įvertinimo

Kauno apskr. VPK nuotr.

Slystantys automobilių ratai, šūviai iš tarnybinio ginklo, bandymas nuraminti įsisiautėjusį vyrą ir skubus pirmosios pagalbos teikimas – su visu tuo teko susidurti penkiolikai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pirminės ir vidurinės grandies pareigūnų iš visos Kauno apskrities, besirungusių vardan geriausiojo titulo.

[galerija kiek=”20″]

Pareigūnams teko prisiminti ne tik turimas teorinės žinias apie darbo specifiką, profesiją, bet ir prisiminti geografijos, chemijos ir istorijos žinias. Praktinių užduočių metu pareigūnai turėjo pademonstruoti savo įgūdžius vairuoti automobilį ekstremaliomis sąlygomis, važiuojant slidžia danga, kuomet sudėtinga suvalgyti transporto priemonę. Ne ką lengviau buvo šaudymo ir pirmosios medicininės pagalbos suteikimo užduotyse – iš pirmo žvilgsnio itin skirtingose užduotyse, prireikė pareigūnų greitos reakcijos, atidumo ir tikslumo.

Daugiausiai susikaupimo ir pastangų pareikalavo taktinė užduotis – pareigūnai turėjo parodyti savo gebėjimus sumodeliuotoje situacijoje, kuomet psichologiškai įtemptoje buvo neva smurtauta prieš moterį. Pareigūnai turėjo ne tik sulaikyti sprunkantį įtariamąjį, bet ir išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes, kurių dėstyti asmenys nebuvo linkę. Daugelis itin greitai ir profesionalai sulaikė įtariamąjį, apklausė nukentėjusiąją ir liudininkus.

„Tiek konkurse, tiek mokymuose, kur modeliuojamos realios situacijos, tiek dirbant, veikiu taip pat – siekiu išspręsti problemą, padėti žmonėms ir juos apsaugoti. Tobulinti įgūdžius padeda kolegos, vykdomi mokymai ir, žinoma, asmeninis domėjimasis. Puikus pareigūnas, manau, turi būti stiprus psichologiškai, pasiruošęs darbui fiziškai ir morališkai, bet taip pat būti komunikabilus ir žmogiškas. Reikia ne tik išmanyti teisės aktus, bet ir mylėti savo darbą“, – teigia Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės 2-osios kuopos mobilaus būrio vyriausiasis patrulis Jonas Tamulevičius, išrinktas geriausiu pirmosios grandies Kauno apskrities policijos pareigūnu.

Atlikę visas užduotis pareigūnai su nekantrumu laukė rezultatų – laimėtojui tai reiškia ne tik prizą, bet ir galimybę atstovauti Kauno apskrities policiją geriausio Lietuvos policijos pareigūno konkurse. Susumavus visus balus buvo išrinkti ir du geriausi pirminės ir vidurinės grandies pareigūnai. Geriausiu vidurinės grandies pareigūnų buvo išrinktas Kauno apskr. VPK Kauno m. Centro PK Veiklos skyriaus tyrėjas Mantas Jankauskas, II-ąją vietą užėmė Kauno apskr. VPK Santakos PK Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Julius Lengvelis, III- ąją vietą užėmė Kauno apskrities VPK Panemunės PK Veiklos skyiaus vyresnioji tyrėja Laura Stankevičiūtė.

Geriausias pirminės grandies pareigūnas išrinktas Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės 2-osios kuopos mobilaus būrio vyriausiasis patrulis Jonas Tamulevičius, II-ąją vietą užėmė Kauno apskrities VPK KPV Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vyriausiasis patrulis Nerijus Čekanauskas, III-ąją vietą užėmė Kauno apskrities VPK KPV Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vyriausiasis patrulis Linas Vasaitis

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA