Sausumos pajėgų pėstininkų jėgų išbandymas – varžysis dėl geriausiųjų vardo | Kas vyksta Kaune

Sausumos pajėgų pėstininkų jėgų išbandymas – varžysis dėl geriausiųjų vardo

Lietuvos kariuomenė 2018/08/24 13:57
Lietuvos kariuomenės nuotr.

Rugpjūčio 28-31 d. Gaižiūnų poligone (Jonavos raj.) vyks kasmet organizuojamos Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybos. Šiais metais kartu su aštuoniomis stipriausiomis Sausumos pajėgų padalinių komandomis taip pat rungsis kariai iš Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Vokietijos.

Varžybų dalyviai, atlikdami orientacinį žygį pėsčiomis kontroliniuose taškuose, dalyvaus įvairių gamtinių ir inžinerinių kliūčių įveikimo, reakcijos į kontaktą su priešu, medicininės pagalbos suteikimo, kovinio šaudymo ir kitose rungtyse. Pėstininkų skyriai, sudaryti iš 8 karių, varžysis tiek šviesiu, tiek tamsiu paros metu. Kariai varžybose dalyvaus su etatine ginkluote ir pilna žygio ekipuote. Greičiausiai ir tiksliausiai užduotis atlikęs skyrius bus apdovanotas specialiai šiam renginiui pagaminta pereinamąja taure.

Pagrindinis varžybų tikslas – plėtoti Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų tradicijas ir tuo pačiu skatinti tarptautinį bendradarbiavimą. Taip pat šiomis varžybomis siekiama įvertinti pėstininkų skyriaus karių ir vadų sugebėjimą vykdyti jiems skiriamas užduotis.

Varžybų iniciatorius ir vadovas – Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vyriausiasis puskarininkis, o varžybas organizuoja Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras.

2017 metais geriausio pėstininkų skyriaus varžybose nugalėtojais tapo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA