„Ryanair“ įveda naujus mokesčius rankiniam bagažui | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ įveda naujus mokesčius rankiniam bagažui

delfi.lt 2018/08/24 19:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Viena didžiausių Europos oro linijų nuo lapkričio du rankinio bagažo vienetus nemokamai leis įsinešti tik prioritetinio keleivio mokestį sumokėjusiems keleiviams, rašo vz.lt.

Jau antrą kartą šiais metais „Ryanair“ keičia rankinio bagažo politiką – dramatiškai mažinamas kiekis bagažo, kurį su savimi galima pasiimti į saloną nemokant papildomai, rašo „The Independent“.

Šiuo metu didžiausios Europos biudžetinės avialinijos savo keleiviams į lėktuvą be papildomo mokesčio leidžia pasiimti vieną didesnį ir vieną mažesnį bagažo vienetą. Nuo lapkričio tvarka keičiasi – salone bus leidžiamas tik vienas vidutinio dydžio bagažo vienetas. Iš viso rankinio bagažo tūris sumažėjo beveik dviem trečdaliais – nuo 58 litrų iki 20 litrų.

Nauja tvarka įsigalės skrydžiams po lapkričio 1 dienos. Visi, kurie jau turi įsigiję skrydžio bilietą vėlesniam laikui, gali arba priimti naujas taisykles, arba atšaukti užsakymą ir atgauti visus pinigus.

Keleiviai, kurie norės į lėktuvo saloną įsinešti mažą lagaminą, sveriantį ne daugiau 10 kilogramų, pirmenybiniam laipinimuisi turės susimokėti 6 svarus, arba 8 svarus registruojantis skrydžiui.

„Ryanair“ tvirtina, kad tokie rankinio bagažo tvarkos pokyčiai skirti ne uždirbti daugiau pinigų, tačiau pagerinti skrydžių punktualumą.

Keleiviai prie naujos „Ryanair“ tvarkos pratinasi nuo sausio. Dabartinės taisyklės keleiviams leidžia keleiviams iki lėktuvo nusinešti du bagažo vienetus, tačiau juos abu pasiimti į saloną gali tik tie, kurie susimokėjo už pirmenybinį laipinimąsi. Kitų keleivių didesnis bagažo vienetas pažymimas ir keliauja į bagažo skyrių.

„Šiais metais punktualumas – mums didžiausias iššūkis“, – teigia skrydžių bendrovės rinkodaros vadovas Kenny Jacobsas, ir pridūrė, kad tokia bagažo politika pareikalauja papildomų laiko sąnaudų.

„Ryanair“ atstovų teigimu, nauja tvarka tiesiogiai palies 40 proc.
keleivių, nes 30 proc. keleivių vis tiek jau perka pirmenybinį laipinimąsi, o dar 30 proc. keliauja tik su vienu bagažo vienetu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA