Į Kauno apylinkės teismą atvežtas ukrainietis suimtas maksimaliam laikotarpiui (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Į Kauno apylinkės teismą atvežtas ukrainietis suimtas maksimaliam laikotarpiui (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 24 d. apie 14 val. į Kauno apylinkės teismą buvo atvežtas 42 metų Ukrainos pilietis, kuris yra įtariamasis Birželio 23-osios g. žudynėse. Jame buvo leista trijų mėnesių laikotarpiui  suimti Ukrainos Respublikos pilietį O. T., rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.

Ukrainietis, pasak Kauno apylinkės teismo, įtariamas dviejų žmonių nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti du žmones gyvybei pavojingu būdu.

„Įtariamasis yra užsienio valstybės pilietis, jokiais socialiniais ryšiais Lietuvoje nesaistomas, todėl manytina, kad šioje proceso stadijoje švelnesnės kardomosios priemonės taikymas yra netikslingas, nes labai reali galimybė, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – sakė prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Larisa Tamulionienė.

Griežčiausia kardomoji priemonė įtariamajam skirta dar ir dėl to, kad jis, būdamas neizoliuotas, gali bandyti paveikti nukentėjusiuosius. „Įtariamasis žino šių asmenų gyvenamąją vietą, todėl gali bandyti daryti neteisėtą poveikį“, – rašoma teismo nutartyje.

Skirdamas suėmimą teismas taip pat atsižvelgė į tai, kad ukrainietis O. T. yra įtariamas dviejų labai sunkių nusikaltimų padarymu, už kuriuos jam gresia ilgalaikė reali laisvės atėmimo bausmė.

Įtarimai ukrainiečiui O. T. pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. rugpjūčio 22 d. Kaune, Krėvės pr. ir Birželio 23-osios g. esančiuose butuose, kilusio konflikto metu, panaudodamas peilį, nužudė du žmones. Be to, įtariama, kad jis ketino nužudyti dar du žmones sukeldamas gaisrą pastarojo buto koridoriuje, kuriame jis padegė antklodę. Tačiau jam nepavyko to padaryti, nes vienas iš nukentėjusiųjų jam pasipriešino, o kitas spėjo iššokti per balkoną.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Po šios tragedijos įtariamasis pabėgo, tačiau vakar vakare, apie 20 val. Kauno miesto pareigūnai įtariamąjį, nors šis dar ir bandė bėgti, suėmė.

Penktadienį prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama suėmimo. Maksimali ukrainiečiui gresianti bausmė – įkalinimas iki gyvos galvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA