Kaunas ruošiasi grandioziniam renginiui: ledą išbandė ne tik profesionalai | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi grandioziniam renginiui: ledą išbandė ne tik profesionalai

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno Ledo arenoje buvo atskleistos Laikinojoje sostinėje rugsėjo pradžioje vyksiančio vieno iš aukščiausio lygio dailiojo čiuožimo renginių – pasaulio jaunimo (iki 21 m.) Grand Prix etapo „Amber Cup“ detalės. Užsidėti pačiūžas ir pajusti čiuožimo ant ledo galią šiandien buvo galima ne tik čiuožimo profesionalams, bet ir kitų kitų profesijų atstovams, dalyvavusiesms surengtoje spaudos konferencijoje.

Net 3 dienas (rugsėjo 6-8 d.) vyksiančiame„Amber Cup“ Grand Prix etape Kaune viešės 93 jaunieji dailiojo čiuožimo sportininkai iš 33 pasaulio šalių, kuriuos pasirodymams rengs apie 100 trenerių, o išvystus rezultatus vertins maždaug 5o teisėjų.

„Smagu, kad dalyvauti Pasaulio jaunimo „Amber Cup“ Grand Prix etape atvyks stiprus čiuožėjų ant ledo sąstatas. Savo dalyvavimą varžybose jau patvirtino JAV, Rusijos, Kanados, Japonijos federacijos. Per tris renginio dienas žiūrovai turės galimybę išvysti beveik 200 skirtingų pasirodymų merginų ir vaikinų pavienio čiuožimo ir šokių ant ledo rungtyse. Tiesa, rengti tokias dailiojo čiuožimo varžybas Lietuvoje yra išties didelis iššūkis. Tačiau vien šiūmečiu „Amber Cup“ Grand Prix etapu tikrai neapsiribosime, 2022 metais Kaune viliamės rengti Europos suaugusių dailiojo čiuožimo čempionatą“, – sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Pasak jos, jaunieji sportininkai kartelę ketina užkelti aukštai, tad tikimasi, kad pasirodymai su trigubais ar net keturgubais šuoliais ant ledo prikaustys ir dailiojo čiuožimo fanus ir tuos, kurie šiuo sportu domisi ne nuolat. Šio renginio organizavimui LČF pasirinko Kauną, nes tai yra vienintelis Lietuvos miestas, turintis gilias dailiojo čiuožimo tradicijas ir tokiam renginiui pritaikytą infrastruktūrą.

„Kaune mes jaučiamės lyg namie. Čia sportininkams suteiktos itin geros sąlygos treniruotis. 2022-aisiais Laikinoji sostinė taps Europos kultūros sostine (KEKS), miesto valdžios atatovai prasitarė, jog labai norėtų, kad minėtais metais Kaune įvyktų Europos suaugusių dailiojo čiuožimo čempionatas – tai būtų vienas iš pagrindinių renginių KEKS programoje. Jei mums pavyks pasiekti pastarąjį tikslą, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis prasitarė galėsiantis tapti net renginio organizacinio komiteto pirmininku. Išgirdę tokius žodžius, stengsimės iš visų jėgų“, – šypteli L. Vanagienė.

Kalbas apie renginį žaismingoje spaudos konferencijoje paįvairino ir kvapą gniaužė šokius ant ledo demonstruojančios šios sporto šakos atstovės. Buvo pristatytas ir kompozitoriaus Vytauto Bikaus kartu su kauniete Ieva Zasimauskaite specialiai šiam Grand Prix kurtas himnas „Be strong“, nuskambėsiantis Kauno „Žalgirio“ arenoje „Amber Cup“ etapo oficialaus atidarymo metu. Taip pat išskirtiniai medaliai bei iš medžio pagaminti diplomai sportininkams.

Pasaulio jaunimo Grand Prix „Amber Cup“ ambasadoriais su džiaugsmu sutiko tapti ir mylimiausia Lietuvos čiuožėjų pora – Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Pora ypatingai džiaugiasi, kad dailusis čiuožimas Lietuvoje žengia į priekį ir skatina nesustoti.

Tai bus pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas pasaulinio lygio dailiojo čiuožimo renginys, kuris, tikimasi, taps tradiciniu. Siekiame, kad pasaulio jaunimo Grand Prix etapas išjudintų ir paskatintų pokyčius dailiajame čiuožime mūsų šalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA