Kauno LEZ atidarytoje gamykloje pagaminti pirmieji „Hella Lithuania“ gaminiai | Kas vyksta Kaune

Kauno LEZ atidarytoje gamykloje pagaminti pirmieji „Hella Lithuania“ gaminiai

Organizatorių nuotr.

Vos prieš 10 mėnesių apie gamyklos statybų pradžią Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) paskelbusi Vokietijos milžinė „Hella“ šiandien jau gali pasidžiaugti pirmuoju klientams išsiųstu kroviniu ir suburta beveik septyniasdešimties darbuotojų komanda, sugebėjusia per rekordiškai trumpą laiką įgyvendinti patį optimistiškiausią „Hella Lithuania“ veiklos pradžios planą.

8 000 m² ploto automobilių elektronikos gamykla Kauno LEZ, 8,9 h „plyno lauko“ teritorijoje, pradėta statyti 2017 metų spalį: per nepilnus metus iškilo ir buvo įrengtos 3 700 m² gamybinės patalpos, 2 300 m² sandėlis ir 2 000 m² administracinis pastatas. Tai pirmasis „Hella Lithuania“ gamyklos modulis iš keturių suplanuotų, kurio erdvės pakaks artimiausių metų plėtrai ir gamybinių pajėgumų auginimui. Pirmojo plėtros etapo metu planuojamos 30 mln. eurų investicijos į ilgalaikį turtą.

Šiuo metu įmonėje jau dirba beveik septynios dešimtys darbuotojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos Sąjungos šalių. Iš viso per trejus pirmojo plėtros etapo metus kompanija planuoja įdarbinti apie 250 darbuotojų.

Rugpjūtį oficialiai pradėta pirmojo produkto „BiLED HighBeam“ – spausdintų elektronikos schemų (Printed Circuit Board Assembly – PCBA) serijinė gamyba: šios schemos montuojamos į Europoje gaminamų automobilių priekines lempas. Planuojama, kad Kauno LEZ įsikūrusioje gamykloje veiklą pradėjusi gamybos linija per metus pagamins per 1 mln. schemų, o pirmoji šių schemų siunta klientui iškeliavo jau rugpjūčio viduryje.

„Mūsų naujosios gamyklos istorijoje pasiekėme itin svarbų etapą – išsiuntėme pirmuosius „Hella Lithuania“ gaminius klientams. „Hella Lithuania“ vadovų komandos vardu galiu pasakyti, kad esame sužavėti ir didžiuojamės mūsų komanda, be kurios šis tikslas nebūtų pasiektas. Mūsų darbuotojai drąsiai priėmė šį ambicingą iššūkį, sutelkė dėmesį į tai, kas svarbiausia, ir veikė kaip viena komanda,“ – teigia UAB „Hella Lithuania“ direktorius Michael Jarecki, pabrėždamas, kad per rekordiškai trumpą laiką – vos per kelias savaites – įgyvendinti ambicingus planus padėjo komandos susitelkimas, iniciatyvumas ir glaudus bendradarbiavimas tarpusavyje.

Tarptautinė šeimos valdoma kompanija Hella veikia 125 vietose daugiau nei 35 šalyse. Bendrovėje dirba per 40 000 darbuotojų, iš kurių 7 425 – tyrimų ir plėtros srityje.

2017/2018 fiskaliniais metais Hella grupės pardavimų pajamos siekė 7,1 mlrd. Eurų

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA