Fiksuoja skaitytojas: puotą Kauno centre nutraukė policijos pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: puotą Kauno centre nutraukė policijos pareigūnai

Skaitytojo nuotr.

Trečiadienio vakaras ir, ko gero, kiekviena kita savaitės darbo diena kai kuriems Kauno gyventojams – tarsi savaitgalis. Ant suoliuko S. Daukanto gatvėje saulę smagiai lydėjusi kompanija sulaukė aplinkinių dėmesio, greitai čia pasirodė ir policijos pareigūnai.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas trečiadienį pasidalijo vaizdais iš Kauno širdyje esančios S. Daukanto gatvės. Ant suoliuko ties 3-iu numeriu pažymėtu pastatu įsitaisiusios ketveriukės nerūpestingą pasibuvimą pertraukė įtemptos akimirkos – gavus pranešimą apie neleistiną elgesį čia privažiavo policijos ekipažas.

„Turbūt policija pradėjo dirbti darbą. Nes kiek esu kvietęs, nereaguodavo. O dabar kažkas iškvietė ir sureagavo – gal koks ypatingas žmogus“, – ironizavo situaciją užfiksavęs kaunietis.

Visgi sankcijų prasme teisėsaugos apsireiškimas nebuvo itin vaisingas. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad maždaug 20 val. gautas pranešimas apie S. Daukanto gatvėje, viešoje vietoje, alkoholį vartojančius asmenis, tačiau atvykę pareigūnai pažeidimų nenustatė.

Su pareigūnais bendravęs vienas kompanijos atstovų, matyt, buvo gerai paploninęs liežuvį / Skaitytojo nuotr.

Reikia manyti, kompanija mikliai išmetė svaiginantį taros turinį į savo skrandžius ar kur nors kitur ir pasirodžius patruliams elgėsi pavyzdingai. Pagal LR Administracinių nusižengimų kodeksą, alkoholio gėrimas tiesiog gatvėje užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 14 iki 30 eurų. Gali būti, asmenys šiuo atveju atsipirko žodiniu įspėjimu.

Vis dėlto tai tikrai ne pirmas kartas, kai vasarišką ritmą pagavę suoliukų entuziastai leidžia laiką S. Daukanto gatvėje – asmenų dažnai nusėstiems mediniams gatvės elementams situaciją stebėjęs kaunietis jau net davė „legendinių suolų“ titulą.

Tas pats pilietiškas skaitytojas prieš porą savaičių S. Daukanto gatvėje užfiksavo vos už keliasdešimt metrų, šalia „Kauno spaudos“ kiosko kitą suoliuką nusėdusią kompaniją, kaip pasakojo vyras, akiplėšiškai užkabinusią juodaodį praeivį.

Prie praeivių besikabinėję asmenys keičia suoliukus, tačiau šventines pajėgas dažniausiai dislokuoja S. Daukanto gatvėje / Skaitytojo nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauniečio teigimu, užsienietį asmenys išvadino „negru“ ir aprėkė. Praeivis stabtelėjo, nors į konfliktą nesivėlė. „Manau, žmogų turėjo užgauti. Ta situacija, kai jauti gėdą už kitą“, – garbės Kaunui nedarančiais lėbautojais dygėjosi skaitytojas.

Jo tąkart užfiksuotose nuotraukose akivaizdu, kad asmenų rankose – pradaryti puspilniai alkoholio buteliai. Iš aprangos detalių ir veido bruožų galima taip pat matyti, kad tai tie patys asmenys, šį vakarą sulaukę policijos dėmesio.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA