Ne maisto prekių kainų tyrimas atskleidė, kiek permokame už pirkinius | Kas vyksta Kaune

Ne maisto prekių kainų tyrimas atskleidė, kiek permokame už pirkinius

BNS 2018/08/17 09:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Teisingumo ministerijoje pristatomas tyrimas apie tų pačių ne maisto prekių kainas Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos valstybėse.

Tyrimą Teisingumo ministerijos ir Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) užsakymu atliko portalas Pricer.lt. Atliekant jį lygintos prekių kainos tų pačių prekybos tinklų parduotuvėse Lietuvoje ir kitose ES šalyse.

Tyrimas atskleidė, kad identiški drabužiai Lietuvoje kainuoja maždaug 15 proc. brangiau nei Ispanijoje. Pavyzdžiui, parduotuvėje „Zara“ tie patys marškinėliai Lenkijoje kainuoja 20 eurų, Ispanijoje, Portugalijoje – 21 eurą, Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje, Prancūzijoje, Belgijoje apie – 25 eurus.

„Massimo Dutti“ sportinius batelius Ispanijoje ir Portugalijoje galima nusipirkti už 70, Lenkijoje – už 82, Lietuvoje – už 90 eurų.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas BNS ketvirtadienį teigė, kad tyrimas yra nereprezentatyvus, jo metodologija – diskutuotina, todėl jis yra netinkamas daryti išvadas apie kainų lygį Lietuvoje.

„Tyrimas tikrai yra nereprezentatyvus, nes vertinta tik 60 prekių iš trijų skirtingų sektorių – drabužių, avalynės ir buitinės technikos, tik dvylikoje ES šalių. Tyrimo metodologija taip pat yra kvestionuotina, nes vertinti tik garsūs ir žinomi prekės ženklai. Dėl to kalbant apie kainų lygį Lietuvoje, šiuo tyrimu tikrai negalima remtis“, – BNS sakė L. Vilimas.

VVTAT artimiausiu metu žada pradėti tyrimą dėl būtiniausių maisto produktų kainų palyginimo Lietuvoje ir kitose ES valstybėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA