Tarptautinio teniso turnyro „Kaunas Open“ finale pranašumą įgijo svečiai iš užsienio | Kas vyksta Kaune

Tarptautinio teniso turnyro „Kaunas Open“ finale pranašumą įgijo svečiai iš užsienio

Organizatorių nuotr.

Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centro teniso kortuose visą savaitę trukęs Teniso akademijos Neodenta organizuotas tarptautinis teniso turnyras „Kaunas Open“ by Neodenta baigėsi fantastiškomis finalinėmis teniso dvikovomis. Finale daugiausiai laurų iškovojo svečiai iš įvairių valstybių, tačiau garbingą pirmąją vietą dvejetų mače pelnė ir jaunasis tenisinkas iš Lietuvos.

[galerija kiek=”16″]

Pirmą kartą Kaune pasauliniu lygiu organizuotas vienintelis tokio pobūdžio teniso turnyras susilaukė didelio susidomėjimo ne tik iš Lietuvos, bet ir tarptautinės tenisininkų bendruomenės – kvapą gniaužiančiuose mačuose varžėsi net 64 tenisininkai iš daugiau nei 10-ies užsienio šalių. Įnirtingose bei intensyviose kovose dalyvavo svečiai iš kaimyninių Pabaltijo, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos bei tolimesnių šalių, tokių, kaip JAV, Graikijos, Vokietijos ir D. Britanijos.

„Be galo džiaugiamės, jog tiek iš dalyvavusiųjų, tiek jaunųjų tenisininkų atvykusių palaikyti artimųjų sulaukėmė tik geriausių atsiliepimų bei teigiamų emocijų. Tai mus skatina ir toliau kelti sau kartelę, jog projektas turėtų tęstinumą, žaidėjai ir toliau galėtų varžytis aukštesnio lygio teniso kovose bei būtų puoselėjamos ilgametės teniso tradicijos Kaune, palaikant artimesnius santykius su tarptautine tenisininkų bendruomene“, – teigė Teniso akademijos Neodenta vadovė Eglė Kunčiuvienė.

Tarptautinis teniso turnyras „Kaunas Open“, anot dalyvių, bene labiausiai įsiminė atidarymo ceremonija, kurios metu visų valstybių atstovai galėjo garbingai reprezentuoti savo šalis, kartu įsiamžinti bendrai nuotraukai bei paragauti šventinio torto, ko paprastai kituose turnyruose nebūna.

Pajėgiausių merginų tenisininkių 16 amžiaus kategorijoje vienetų varžybas pelnytai laimėjo Baltarusijos atstovė Hanna Serhel (Tennis Europe reitingas-234), rezultatu 2-0, (7:5; 6:1) galutinai įveikusi
rusę Eliną Zakharovą (Tennis Europe reitinga-505). Jau nuo pat pirmųjų mačų iki pat finalo tenisininkė buvo lyderė merginų vienetų varžybose, be didesnių sunkumų nugalėjusi visas savo varžoves.

Pelnytus laurus finaliniame merginų dvejetų mače iškovojo Latvijos atstovės Angelina Blinova (Tennis Europe reitingas -1361) bei Amelija Supulniece (Tennis Europe reitingas-581), kurios priešininkių porą nugalėjo lemiamo vieno taško persvara 1-2 (4:6; 6:4; 10:5), pademonstravusios meistriškus žaidimo įgūdžius.

Vaikinų grupėje geriausiai pasirodė Rusijos federacijos atstovas – Egor Shestakov (Tennis Europe reitingas-269), kuris finalo vienetų dvikovoje įsiveržė į priekį bei nuskynė pergalės laurus rezultatu 2- 1 (4:6; 7:5; 6:1).

Vaikinų dvejetų mače nugalėtojais pripažinti Lietuvos atstovas Ugnius Bičkauskis (Tennis Europe reitingas-288) bei Lenkijos atstovas Szymon Kielan (Tennis Europe reitingas-123), kurie laimėjo rezultatu 2-1 (4:6; 6:4; 10:5).

Įsimintiniausias renginio akimirkas turėjo galimybę pamatyti ir vaikų dienos centro „Tavo galimybė“ auklėtiniai. Jiems tai buvo pirmasis matytas teniso turnyras, todėl mažieji ne tik susidomėję stebėjo teniso dvikovas, bet ir įdėmiai klausėsi apie teniso žaidimo subtilybes.

Geriausieji tenisininkai ir tenisininkės buvo apdovanoti išskirtinėmis turnyro taurėmis, jiems įteikti gausūs rėmėjų prizai. Už tai dėkojame pagrindiniams „Kaunas Open“ renginio partneriams: Tarptautinei teniso akademijai „Mouratoglou“, Kauno miesto savivaldybei, Lietuvos teniso sąjungai, Europos teniso federacijai „Europe Tennis“ bei informaciniui rėmėjui „Kas vyksta Kaune“.

Daugiau informacijos apie turnyrą bei pasirodžiusių sportininkų rezultatus galima rasti http://www.neodentatennis.lt/.

*Žaidėjai reitinguojami pagal Europos teniso federacijos Tennis Europe U16 nuostatus

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA