Kauną nusiaubė liūtis: lūžo medžiai, virto stotelės, skendo „Akropolis“ ir „Mega“ (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kauną nusiaubė liūtis: lūžo medžiai, virto stotelės, skendo „Akropolis“ ir „Mega“ (atnaujinta)

R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą sinoptikų prognozuota audra Kaunui smogė kaip reikiant. Skaitytojai dalinasi: prakiuręs „Megos“ stogas, ant automobilių užvirtę medžiai, vėjo nešamos šiukšlės kartu su lietumi.

Liūtis įsismarkavo apie šeštą valandą vakaro ir, nors tęsėsi trumpai, tačiau pridarė rimtos žalos.

Eigulių rajone, taip pat kaip ir dalyje „Akropolio“ prekybos centro, dingo elektra. Skaitytojai pasakoja, kad „Akropolis“ ne tik aptemo, bet ir skendo nuo liūties.

Prekybos centre „Mega“ skaitytojai užfiksavo prakiurusį prekybos centro stogą, pro kurį šniokštė vanduo.

Kauno gatvės nusėtos medžių šakomis ir nuvirtusiais medžiais.

Kalniečių rajone naujai sustatytos šiukšliadėžės išplėštos iš žemės ir nusviestos vėjo.

„Hyper Maximoje“ esanti „Deichmann“ batų parduotuvė buvo užlieta vandes prekybos centro viduje. Darbuotojai braidė po apsemtas grindis ieškodami sprendimo.

„Užsemta po liūties Chemijos gatvė už Girstučio sporto rūmų. Tai vyksta nuolatos po liūties. Automobiliai apsemti, namo pareiti nesušlapus iki kelių – neįmanoma. Automobiliai skęsta vandenyje. Iki pusės pribėga vandens. Tai tęsiasi jau 10 metų. Niekas nereaguoja į šia nelaimę“, – Teigia skaitytojas Arūnas.

Taip pat nelaimė ir Žemuosiuose Šančiuose – užsidegė Mažeikių gatvėje esanti transformatorinė. Žmonės palikti be elektros, iškviesti ugniagesiai.

Sukilėlių gatvėje nuvirtęs medis užtvėrė kelią ir kaip reikiant sudarkė aplinką.

Skaitytojas Paulius fiksuoja, kad prie „Hyper Maximos“ nuvirtęs medis prispaudė du automobilius. Taip pat išversta tvora.

Visgi kai kuriems gyevntojams audra sukėlė ne tik neigiamas emocijas – Senamiestyje esančioje Kumelių gatvėje dvi merginos kaip reikiant pasipliuškeno. Skaitytojos siunčia kauniečiams linkėjimus ir dalinasi smagiomis nuotraukomis.

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kleboniškio bendruomenė“ kauniečiai dalinasi padariniais iš Kleboniškio miško. Užsemtos gatvės trukdo pravažiuoti automobiliams, o užvirtę medžiai blokuoja kelius.

20:40 pranešta, kad žemuosiuose Šančiuose, Juozapavičiaus pr. vis dar dingusi elektra.

ESO (Energetikos skirstymo operatorius) informuoja, kad dėl didelės audros be elektros buvo likę 16 tūkstančių gyventojų. Gedimai prasidėjo 18 valandą vakaro ir didžioji dalis buvo sutvarkyta operatyviai. Kai kuriuose rajonuose gyventojai vis dar neturi elektros, tačiau darbuotojai sprendžia iškilusią problemą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA