Vilijampolėje – atvirai „tiksinti bomba“: jei kuris pėsčiasis įkris, ieškoti kaltų bus vėlu | Kas vyksta Kaune

Vilijampolėje – atvirai „tiksinti bomba“: jei kuris pėsčiasis įkris, ieškoti kaltų bus vėlu

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi susirūpinęs Vilijampolės mikrorajono gyventojas. Pasak jo, jau kurį laiką netoli pėsčiųjų perėjos, prie pat šaligatvio bortelio, žioji nemažo dydžio ir gylio smegduobė, kuri gali tapti traumų priežastimi bet kuriam pėsčiajam.

[galerija kiek=”4″]

„Demokratų gatvėje, netoliese 37 numeriu pažymėto namo, pažymėta pėsčiųjų perėja, vedanti į J. ir P. Vileišių mokyklą – daugiafunkcį centrą. Greta minėtos pėsčiųjų perėjos, tarp gatvės ir šaligatvio, 5-7 metrų atstumu yra atsivėrusi smegduobė, primenanti įgriuvą, kurios gylis – neaiškus. Į šią vietą pridėta lentų,  iš jos vidaus sklinda nemalonus kvapas“, – pasakoja kaunietis Vladislovas.

Apie įvardytą situaciją portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas sako dar liepos 21 dienos popietę pranešęs bendrovės „Mano Kaunas“ atstovams, tačiau atsakingi asmenys, atvykę įvertinti situaciją, sprendimo nepriėmė, ir smegduobė iki šiol kelia pavojų pėstiesiems.

„Greitai prasidės mokslo metai, vaikai ir paaugliai pro šią vietą eis į mokyklą. Baisu pagalvoti, kas nutiks, jei kuris iš jų nepastebės smegduobės ir įkris?  Ieškoti kaltų bus vėlu. Netoli šios vietos stoja ir viešasis transportas. Traumų neišvengti gali ir vyresnio amžiaus žmonės“, – nerimauja pilietiškas vilijampoliškis.

Pasak jo, panaši situacija dėl atsivėrusios smegduobės, nutolusios maždaug metro atstumu nuo aptariamos šiųmetės, buvo susiklosčiusi ir praėjusiais metais. Tam, kad pašalintų pavojaus tikimybę, ant jos, teigia kaunietis, kažkas uždėjo betoninį dangtį.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie portalo skaitytojo įvardytą problemą informavo Kauno miesto savivaldybės atstovus. Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, artimiausiomis šios savaitės dienomis smegduobė bus užtaisyta.

„Gali būti, jog avarinės tarnybos darbuotojai, tinkamai neįvertino situacijos pavojingumo, ir jos sprendimą paliko vėlesniam laikui turimų atlikti darbų sąraše. Dėkojame kauniečiams, kad matydami problemines vietas mieste, šie nelieka abejingi bei rūpinasi savo ir kitų saugumu“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA